aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μετά το -9 της Ανόρθωσης, από την ίδια εξαρτάται…

Ομόνοια: Μετά το -9 της Ανόρθωσης, από την ίδια εξαρτάται…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στα δικά της πόδια είναι, πλέον, η θέση στην εξάδα. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη στην υπόθεση Ουζόχο, με την απόφαση του αθλητικού δικαστή να μηδενίσει την Ανόρθωση στο ματς με τον Απόλλωνα (χάνοντας τους 3 βαθμούς που πήρε) και να της επιβάλει ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών, η Ομόνοια θα θέλει ένα βαθμό στο ντέρμπι με την ΑΕΛ για να «κλειδώσει» θέση στην εξάδα.

Ενδεχομένως, όμως, να μην χρειάζεται τον βαθμό εάν η Ανόρθωση δεν κερδίσει τον Ερμή. Όμως, οφείλει να ψάξει τη νίκη για να κρατά την τύχη της στα δικά της χέρια. Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, η Ομόνοια βρίσκεται στην 6η θέση με 28 βαθμούς και η Ανόρθωση υποχώρησε στην 7η θέση με 25 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Μότα: Φάνηκε πως του λείπουν παιχνίδια

Ακόμη και να μην προέκυπτε η πιο πάνω απόφαση και πάλι τα πάντα για την εξάδα θα κρίνονταν την τελευταία αγωνιστική. Σ’ αυτή την περίπτωση η Ομόνοια θα είχε για «αντίπαλο» τη Νέα Σαλαμίνα. Εκεί, όμως, πέραν του ότι θα επιβαλλόταν το τρίποντο επί της ΑΕΛ, θα ανέμενε απώλεια βαθμών των ερυθρόλευκων από την Αλκή.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η ατυχία του ανεβασμένου Ζίβετς και η αγωνία

Η Ομόνοια, έστω κι έτσι, βρέθηκε σε θέση ισχύος για κατάληξη θέσης στην εξάδα με το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Της δίνεται η ευκαιρία να σώσει ό,τι σώζεται τη φετινή σεζόν. Σ’ ένα ματς, σ’ ένα 90λεπτο, θα παίξει όλη τη σεζόν. Σαφώς και η Ομόνοια δεν ξεκίνησε την περίοδο για να παλέψει για θέση στην εξάδα, οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες, όμως εδώ που έφθασε καλείται τουλάχιστον να σώσει το γόητρό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ