aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με το πάσο της, άνοιξε την ψαλίδα

Ομόνοια: Με το πάσο της, άνοιξε την ψαλίδα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με σβηστές μηχανές, αφού προηγήθηκε νωρίς με γκολ των Μποτεάκ (19’) και Ορτέγα (22’), η Ομόνοια επικράτησε της Δόξας (2-0) και έφθασε στην έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα. Παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την Ανόρθωση, αλλά άνοιξε την ψαλίδα από τις ομάδες που την ακολουθούν. Οι πράσινοι με σβηστές μηχανές έφθασαν σε άλλη μια επιτυχία με μηδέν παθητικό (όγδοο παιχνίδι). Απειλήθηκε μόλις τρεις φορές, όσες χρειάστηκε να δηλώσει «παρών» ο Φαμπιάνο πραγματοποιώντας ισάριθμες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Η Δόξα άργησε να βγει μπροστά, είχε αργή ανάπτυξη στο μεγαλύτερο διάστημα και δέχθηκε φυσιολογικά την ήττα από μια ανώτερη ομάδα και παραμένει στον πυθμένα της βαθμολογίας. Αποτελεσματική η Ομόνοια, κατάφερε στην πρώτη τελική εντός στόχου να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ (19’). Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη ευκαιρία της μετά από οργανωμένη προσπάθεια, ο Ορτέγα χρίστηκε σκόρερ (22’). Σ’ ένα τετράλεπτο, λοιπόν, έθεσε στέρεες βάσεις για τη νίκη. Συνέχισε να έχει τον έλεγχο και διαχειρίστηκε με άνεση το υπέρ της προβάδισμα. Από την άλλη η Δόξα πέρα από την ευκαιρία του Παπαφώτη (31’) δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Είμαι ρεαλιστής. Ο κόσμος ανησύχησε, αλλά ξέρω που είμαστε»

Όλα τα λεφτά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο τελευταίο τέταρτο, όπου χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες. Στο προηγούμενο διάστημα ο ρυθμός ήταν αργός με την Ομόνοια να δείχνει από νωρίς διάθεση να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα και τη Δόξα να αδυνατεί να δώσει ταχύτητα και να γίνεται απειλητική. Στο τελευταίο διάστημα, αφού η Δόξα θέλησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Φαμπιάνο με δύο απίστευτες επεμβάσεις (75’, 76’) κράτησε το μηδέν για την Ομόνοια, ενώ οι Ντέρμπισαϊρ (80’) και Κακουλλής (80’) μόνοι από ευνοϊκή θέση δεν βρήκαν στόχο.

Διαβάστε επίσης: Η χειρονομία Μπεργκ στην εξέδρα μετά την μουρμούρα για τις αλλαγές

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ