aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Με φόρα και δυναμική

Ομόνοια: Με φόρα και δυναμική

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ, στο ΓΣΠ και το Παραλίμνι. Η Ομόνοια αφήνει για λίγο το Γιουρόπα Λιγκ και επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις αφού το απόγευμα θα υποδεχθεί το Παραλίμνι (18:00) για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε και να αποκτήσουμε την εμπειρία για να αγωνιζόμαστε δύο φορές σε μια εβδομάδα», τόνισε ο Μπεργκ για τη μετάβαση από το Γιουρόπα Λιγκ στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι με φόρα από την ισοπαλία στην Τούμπα προ τριών ημερών αλλά και τη δυναμική που της προσδίδει το απόλυτο στο ΓΣΠ και το αήττητο στο πρωτάθλημα, θα θελήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες. Είναι το φαβορί απέναντι στο σημερινό αντίπαλό της και θα επιδιώξει με καλή παρουσία και κυρίως αποτελεσματικότητα, να «καθαρίσει» το ματς εάν είναι δυνατό νωρίς. Εξέλιξη που θα της επιτρέψει να σκεφτεί και το επόμενο ευρωπαϊκό ματς, που είναι την Πέμπτη με την Αϊντχόφεν στο ΓΣΠ.

Βλέποντας την έως τώρα παρουσία των δύο ομάδων, τα αποτελέσματά τους και τις δυνατότητές τους, η Ομόνοια μόνο εάν έχει τάση αυτοκτονίας μπορεί να χάσει ένα τέτοιο ματς στην έδρα της. Ωστόσο, τα ματς κρίνοντα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στη θεωρία, τι έγινε ή τι μπορεί να γίνει και ο Μπεργκ το γνωρίζει καλύτερα και το έχει ήδη μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του. «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι όπως είναι όλα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την πορεία μας με ακόμη μια νίκη και να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία», ανέφερε ο Νορβηγός τεχνικός.

Ο προπονητής της Ομόνοιας αναμένεται να παρουσιάσει ένα άλλο σύνολο σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι που προηγήθηκε. Έχει το μυαλό του και στο ματς της Πέμπτης, χωρίς να σημαίνει ότι με την ενδεκάδα που θα παρουσιάσει σήμερα, θα αδιαφορήσει. Αντιθέτως, έδειξε ότι έχει εμπιστοσύνη και υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Είναι ρίσκο για άλλο ένα ματς να γίνει πρόβλεψη για το ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικού. Αρκετοί παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στην Τούμπα διεκδικούν θέση.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αν ο Μπεργκ έπαιζε επαγγελματικό σκάκι…

Υπολογίζεται και ο Παπουλής για παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ θα απουσιάσει ο Λανγκ που αποβλήθηκε απέναντι στον Εθνικό. «Αυτά τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους. Αν δεν παρουσιαστείς έτοιμος και καλά διαβασμένος τότε θα έχεις πρόβλημα. Είναι ομάδες που προσεγγίζουν το παιχνίδι με αμυντική τακτική, κλείνουν καλά τους χώρους και πρέπει να βρεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να ανοίξεις τους διαδρόμους και να πετύχεις κάποιο γκολ και να κερδίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ελλαδίτης. «Τα κλειδιά είναι να έχεις καλή κατοχή της μπάλας, να αλλάζεις γρήγορα την μπάλα και να προσπαθήσεις, είτε από τα άκρα είτε από τον κεντρικό άξονα να διασπάσεις αυτές τις άμυνες. Αν παίζεις γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο τότε το γκολ θα έρθει πιο γρήγορα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: Ετοιμάζει μιαν… άλλη Ομόνοια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ