aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια κατά Αστυνομίας: «Ωσάν κινήσεις καταδίωξης εγκληματιών…»

Ομόνοια κατά Αστυνομίας: «Ωσάν κινήσεις καταδίωξης εγκληματιών…»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομόνοια η οποία τοποθετείται για τις συλλήψεις των οπαδών της μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα τα επεισόδια και τη ρήψη αντικειμένων που προκάλεσαν ολιγόλεπτη διακοπή στα τελευταία λεπτά. 

Τα βάζει ουσιαστικά με την Αστυνομία σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται και προβάλλονται οι συλλήψεις και την καλεί να σοβαρευτεί, διότι όπως θεωρούν οι πράσινοι, η ρήψη χάρτινων ποτηριών είναι μεν καταδικαστέα, αλλά δεν είναι εγκληματική ενέργεια επειδή δεν απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα κάποιου.

Αναλυτικά:

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες μια προσπάθεια εντυπωσιασμού από πλευράς Αστυνομίας, σε σχέση με ενέργειες που πραγματοποιεί για περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι μας με τον ΑΠΟΕΛ. Επιχειρεί να μεγαλοποιήσει τα γεγονότα και παρουσιάζει τις ενέργειές της ωσάν κινήσεις καταδίωξης εγκληματιών.

Διαβάστε επίσης: Καρέ συλλήψεων από την Αστυνομία, ανήλικοι οι επόμενοι δύο

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η αλήθεια είναι πως ορισμένοι φίλαθλοι αντέδρασαν μεμονωμένα, στιγμιαία και αυθόρμητα και καθοδηγούμενοι από το αίσθημα της αδικίας, ρίχνοντας εντός αγωνιστικού χώρου χάρτινα ποτήρια! Αναμφίβολα η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενέργεια που απείλησε τη σωματική ακεραιότητα του οποιουδήποτε. Το νομοσχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση στοχεύει στην πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης: Χρίστου στον Active: «Δύο συλλήψεις, εκκρεμούν κι άλλες. Λειτουργεί η κάρτα»

Ρωτούμε: Υπήρξαν περιστατικά βίας στο παιχνίδι μας με τον ΑΠΟΕΛ; Η ρίψη χάρτινων ποτηριών -που επαναλαμβάνουμε ότι είναι καταδικαστέα- αποτελεί βίαιη ενέργεια εντός αγωνιστικών χώρων; Ασφαλώς όχι. Και υπογραμμίζουμε ξανά: Αυτές είναι ενέργειες καταδικαστέες, θα πρέπει να εκλείψουν και δεν θα πρέπει να έχουν θέση στον αθλητισμό ευρύτερα.

Υπήρξαν και στο πρόσφατο παρελθόν παρόμοιες ή και χειρότερες συμπεριφορές φιλάθλων, όμως δεν έχουμε διαπιστώσει την ίδια ευαισθησία και τις ίδιες κινήσεις εντυπωσιασμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η Αστυνομία φαίνεται ότι κρύφτηκε πίσω από υποτιθέμενες ποινές που επέβαλε ομάδα και δεν προχώρησε με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν οι συλλήψεις, χειροπέδες σε 38χρονο οπαδό της Ομόνοιας

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της Αστυνομίας να παρουσιάσει αυτούς τους φιλάθλους ως εγκληματίες που συλλαμβάνονται. Καλούμε όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση να σοβαρευτούν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσουν στην άκρη τις κινήσεις εντυπωσιασμού και να συμπεριφερθούν στους φιλάθλους μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Το αν έκαναν λάθος με το να ρίξουν χάρτινα ποτήρια είναι το ένα, το να διαπομπεύονται με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι που δεν ανεχόμαστε, είναι απαράδεκτο και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Πριν ολοκληρώσουμε την τοποθέτησή μας, θεωρούμε πως θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε και με τους ηθικούς αυτουργούς τέτοιων περιστατικών. Πώς ένα παιχνίδι που παρά την ένταση και το πάθος που είχε κυλούσε σε ζηλευτά επίπεδα αθλητοπρέπειας, χάλασε ξαφνικά στο τέλος; Θα πρέπει να εστιάσουμε και σε αυτό το σημείο, εάν θέλουμε πραγματικά το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Θα παρακολουθούμε την όλη υπόθεση με μεγάλη προσοχή. Απαιτούμε από την Αστυνομία να αντιμετωπίσει τους φιλάθλους μας με αξιοπρέπεια, σεβασμό και προ πάντων δικαιοσύνη και αμεροληψία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ