aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Καρφώθηκε» στον ΑΠΟΕΛ, τεράστια η πρόκληση

Ομόνοια: «Καρφώθηκε» στον ΑΠΟΕΛ, τεράστια η πρόκληση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από την ευρωπαϊκή πρόκληση και την ιστορική νίκη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ σε αυτήν του πρωταθλήματος και του «αιώνιου» αντιπάλου για την Ομόνοια τον οποίο έχει να κερδίσει από το 2013. Οι πράσινοι το απόλαυσαν συνδυάζοντας καλή εμφάνιση και νίκη επί του ΠΑΟΚ, το πανηγύρισαν στο τέλος αλλά αμέσως έβαλαν τελεία. Γύρισαν σελίδα και «καρφώθηκαν» στο ματς της Δευτέρας με τον ΑΠΟΕΛ, που σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις του Μπεργκ την Τετάρτη, απασχολεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι το ευρωπαϊκό ματς που, πλέον, ανήκει στην Ιστορία.

Διαφορετικά τα κίνητρα, ίδιος ο στόχος για την Ομόνοια. Θέλει τη νίκη, κάνοντας επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα μετά τα πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Καλή η νίκη επί του ΠΑΟΚ, για το πρεστίζ και τις 570.000 ευρώ που έβαλε στο ταμείο του ο σύλλογος, αλλά αυτό που απασχολεί πολύ περισσότερο στην Ομόνοια είναι να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Από τις 6 Απριλίου 2013 έχει να επικρατήσει του «αιώνιου» αντιπάλου της και το βάρος είναι πολύ μεγάλο. Πλησιάζει σχεδόν μια οκταετία με την Ομόνοια να αγνοεί την επιτυχία.

Η πρόκληση μεγάλη για τον Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές του. Η επιτυχία επί του ΠΑΟΚ ήρθε να ηρεμήσει ώς ένα βαθμό τα φουρτουνιασμένα νερά μετά τη νέα αποτυχία στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, την εμπιστοσύνη του κόσμου τους θα την ανακτήσουν μόνο με νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους. Αυτή μπορούν να την πετύχουν, εφόσον παρουσιάσουν εκ νέου καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έχουν τις λύσεις στο σκοράρισμα και γενικώς συμπεριφερθούν αναλόγως των απαιτήσεων ενός σημαντικού και δύσκολου αγώνα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν δίστασε να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Αλλά, το κυριότερο, στην εξέλιξη του αγώνα, που βοήθησαν την ομάδα, κάτι που δεν έκανε στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος και για το οποίο δέχθηκε έντονη κριτική. Δεδομένα θα προκύψουν εκ νέου αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης, με τον Μπεργκ να επαναφέρει ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βασικές επιλογές. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι Μαυρίας και Μποτεάκ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κακουλλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ