aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πρωτιά – πρόκληση 10ετίας για τον Γκόμεθ

Ομόνοια: Η πρωτιά – πρόκληση 10ετίας για τον Γκόμεθ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αποτέλεσε την τελευταία μετεγγραφή της Ομόνοιας το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία στις 16 Αυγούστου, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο Ζόρντι Γκόμεθ μπορεί να φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας λίγο πριν εκπνεύσει η μετεγγραφική περίοδος, όμως αποδεικνύεται η πιο ποιοτική και πολύτιμη προσθήκη. Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής ξεχωρίζει. Πρόκειται για έναν ποιοτικό μέσο, που μπορεί και να αμυνθεί και να δημιουργήσει παιχνίδι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σκοράρει!

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη στη Λέφσκι από τον Γκόμεθ

Με το πέρας 19 αγωνιστικών, ο Γκόμεθ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας με 7 γκολ. Το γεγονός αυτό, δηλαδή ότι ένας μέσος κατέχει την πρωτιά στο σκοράρισμα, είναι κάτι που «φωνάζει» το επιθετικό πρόβλημα του «τριφυλλιού». Την ίδια ώρα, όμως, ο 33χρονος άσος έχει ενώπιόν του μια τεράστια πρόκληση. Ποια είναι αυτή; Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας με το τέλος της σεζόν. Ποτέ ξανά, τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, δεν βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του «τριφυλλιού» ποδοσφαιριστής που να μην ήταν επιθετικός.

Διαβάστε επίσης: Η ατάκα «ημουν σε μεγάλες ομάδες, αλλά…» και η επιθυμία του Ολίβα

Ο Γκόμεθ, λοιπόν, βρίσκεται πολύ κοντά σ’ ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Εφόσον συνεχίσει να βλέπει δίχτυα και τη στιγμή που ο δεύτερος σκόρερ της Ομόνοιας είναι ο Ραμίρες με μόλις 3 γκολ, τότε ο Ισπανός δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Είναι ένας επιπλέον λόγος για τον Γκόμεθ να ψάχνει το γκολ, βοηθώντας την ομάδα του για τη νίκη, αλλά και για να γράψει το όνομά τους στους πρώτους σκόρερ της Ομόνοιας. Βεβαίως, το πιο σημαντικό για τον ίδιο και την Ομόνοια είναι να κερδίζει η ομάδα, όποιος κι αν σκοράρει. Στα συν του Γκόμεθ είναι ότι σκοράρει με πολλούς τρόπους, με σουτ, φάουλ και πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα «πηγαδάκια» Λάρκου και Αναστασίου και τα πιτσιρίκια

Ο σχετικός πίνακας δείχνει τους πρώτους σκόρερ της Ομόνοιας τις τελευταίες δέκα σεζόν. Όλοι τους ήταν επιθετικοί ποδοσφαιριστές, είτε αγωνίζονταν στην κορυφή είτε ως εξτρέμ. Αν τελικά φέτος ο Γκόμεθ θα «σπάσει» αυτό το σερί, θα το δείξει ο χρόνος. Αυτό που θα μετρήσει περισσότερο και για τον ίδιο είναι η Ομόνοια να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, να σώσει μια κακή σεζόν με παρουσία της στην εξάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ