aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η… επαρχία στέλνει μήνυμα

Ομόνοια: Η… επαρχία στέλνει μήνυμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Τα πρωταθλήματα κρίνονται στην επαρχία», είχε πει κάποτε ο Τόνι Σαβέβσκι, κατά την πρώτη θητεία του στην Ομόνοια (2002-04). Θέλοντας προφανώς να τονίσει τη σημασία που έχει για μία ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους να καθαρίζει τα ματς κόντρα στους μικρούς, ειδικά εκτός έδρας. Ένα τέτοιο παιχνίδι έχει ενώπιόν της η ομάδα του «τριφυλλιού», που μεθαύριο θα φιλοξενηθεί στο «Τάσος Μάρκου» από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ μετρά ήδη πληγές σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η ήττα από την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 1-2 έφερε άλλωστε την πρώτη «θαλασσοταραχή» στις τάξεις της κατά το τρέχον πρωτάθλημα. Ήταν το πρώτο ψεγάδι, ενώ είχαν προηγηθεί ενθαρρυντικές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα σε ντέρμπι: ισοπαλία με σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία στην έδρα της ΑΕΚ (2-2) και δίκαιη νίκη με 1-0 απέναντι στον Απόλλωνα.

Δύσκολα πέρασαν οι πράσινοι, όμως, και από το Δασάκι, απ’ όπου απέδρασαν με 2-1, σε παιχνίδι που κινδύνεψαν να ισοφαριστούν σε χρόνο καθυστέρησης. Έτσι, εκτός από το ότι η ομάδα του Παραλιμνίου απέδειξε πως είναι σκληρό καρύδι, οι δύο τελευταίες επισκέψεις της Ομόνοιας στην επαρχία επιτάσσουν προσοχή. Άλλωστε, το «τριφύλλι» έχει και άλλο ένα παράδειγμα προς αποφυγήν με ομάδα αυτής της εμβέλειας, με τη διαφορά ότι την «πάτησε» εντός έδρας. Ο λόγος ασφαλώς για το 1-1 στο ΓΣΠ με τον Ολυμπιακό.

Γι’ αυτό και ο Μπεργκ θα ήθελε πολύ να δει την ομάδα του να συνεχίζει τα σημάδια βελτίωσης που φανέρωσε απέναντι στην ΑΕΛ (1-0) και, αν είναι δυνατόν, να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματική. Κάτι που, αν μετατρέψει σε πράξη, θα τη βοηθήσει να μην κινδυνέψει στο «Τάσος Μάρκου» και να φτάσει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα σε σερί τριών νικών. Σε αυτή την περίπτωση, η Ομόνοια θα προετοιμαστεί με τα ιδανικότερα ψυχολογικά δεδομένα για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, που ακολουθεί της μεθαυριανής αναμέτρησης (Παρασκευή 29 Νοεμβρίου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ