aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ατάκα με τη μεγάλη σημασία και το ήδη κερδισμένο στοίχημα

Ομόνοια: Η ατάκα με τη μεγάλη σημασία και το ήδη κερδισμένο στοίχημα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Όταν τους βλέπω… νιώθω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο». Αυτή ήταν μία από τις ατάκες του Χένινγκ Μπεργκ στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας στις πρόσφατές του δηλώσεις. Δήλωση που δεν λέει πολλά για αρκετούς. Τη θεωρούν απλή, «κλισέ» ίσως… Αλλά έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο τον Νορβηγό τεχνικό, αλλά και για την ομάδα του.

Βλέπετε, όταν πραγματικά το αισθάνεται αυτό ένας προπονητής, μπορεί να εργαστεί πιο εύκολα, πιο άνετα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Διότι άμα ο προπονητής έχει ηθικό, αυτοπεποίθηση και όρεξη καταμετρημένα σε μεγάλα ποσοστά, ασφαλώς και θα μεταλαμπαδευτεί αυτό και στους ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: Με Μποτεάκ η Ομόνοια στην Πάφο (αποστολή)

Οποιοσδήποτε προπονητής και να ήταν στην Ομόνοια αυτή τη στιγμή, θα είχε ένα χαμόγελο «να», από την πορεία της ομάδας της Λευκωσίας έως τώρα. Παρόλα αυτά, ο Μπεργκ αισθάνεται πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη, και αυτά θα έλθουν πιο σύντομα, όταν το «τριφύλλι» συνεχίσει την πορεία του προς τη διάκριση. Προσθέστε και τη δυναμική από τον κόσμο η οποία παίρνει διαστάσεις «γίγαντα» και το γλυκό δένει πιο καλά από ποτέ.

Το κυριότερο στοίχημα πάντως το κέρδισε ο Μπεργκ. Και πιο ήταν αυτό. Η απαιτούμενη νοοτροπία και συμπεριφορά όσον αφορά στη συμπεριφορά των παικτών και στην πραγματοποίηση όλων αυτών που τους ζητάει ο προπονητής τους. Καλύτερα δεν θα μπορούσε να το πει: «Όταν τους βλέπω να βελτιώνονται και να διατηρούν την ίδια νοοτροπία, είμαι βέβαιος πως βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο».

Πρώτα η σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία λοιπόν κι αν υπάρχουν τομείς στους οποίους η ομάδα χρειάζεται βελτίωση, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με υπομονή και με το πέρασμα του χρόνου. Άλλωστε, η σωστή νοοτροπία και η πειθαρχία είναι πιο εύκολο να χαρίσουν πόντους απ’ ότι κάποια μεγάλα ποδοσφαιρικά διαστήματα φαντεζί ποδοσφαίρου και αδιαπέραστης άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ