Ομόνοια: «Εξιλέωση» μέσω Κυπέλλου

Βαρύτητα στο Κύπελλο, αλλά δεν θα αμελήσει το πρωτάθλημα...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Στην Ομόνοια δίνουν πλέον βαρύτητα στον θεσμό του Κυπέλλου, χωρίς ωστόσο να αμελούν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Έπειτα από τις διαδοχικές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα, ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε τις προθέσεις τους στον αγώνα με αντίπαλο τον Ονήσιλο Σωτήρας, καθώς παρέταξε ενδεκάδα με σχεδόν μηδενικό ρίσκο.

Κάποιος άλλος στην θέση του ίσως να επέλεγε να δώσει ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μέχρι τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Παρ’ όλα αυτά, ο «Ολλανδός» προτίμησε να παρατάξει μια ενδεκάδα βασικών ποδοσφαιριστών (πλην Μόντες και Γκαφούρ, οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα επί εποχης Αναστασίου).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στο… ψυγείο μέχρι νεωτέρας

Με αυτό το σκεπτικό, ο προπονητής των πρασίνων εκμηδένισε το ρίσκο και αφού του το επέτρεπαν οι συνθήκες (2-0 στο ημίχρονο) έδωσε «χρόνο» στους μικρούς (Τζιωνή, Λοΐζου) και τον Ραούλ Λοέ. Αναλόγως των βαθμολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει λοιπόν, (βρίσκεται ήδη εννέα πόντους πίσω από την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη), είναι δεδομένο ότι ο Ελλαδίτης τεχνικός θα δώσει περισσότερη βαρύτητα στον θεσμό του Κυπέλλου προσπαθώντας να βρει «εξιλέωση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ