Ομόνοια: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, ανησυχία για περισσότερα κρούσματα

omonoia omonia

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι ανησυχίες και ο φόβος στο «στρατόπεδο» της Ομόνοιας για κρούσματα κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα επιβεβαιώθηκαν. Όπως ανακοίνωσαν οι πράσινοι στο διαγνωστικό έλεγχο που έγινε στους ποδοσφαιριστές με την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία βρέθηκαν θετικοί δύο παίκτες.

Στο «τριφύλλι» μέσω επιστολής που έστειλαν προ ημερών σε ΚΟΠ και Υπουργείο Υγείας καταγγέλλουν τον ΑΠΟΕΛ για ανεύθυνη και ανήθικη στάση στο χειρισμό των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στους γαλαζοκίτρινους υποστηρίζοντας πως είχαν βρεθεί θετικοί παίκτες της ομάδας πριν το ντέρμπι με την Ομόνοια και δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας. Η διοίκηση της Ομόνοιας καλεί την ΚΟΠ και την Πολιτεία να διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο παραβιάστηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τόσο των παικτών του ΑΠΟΕΛ όσο και της Ομόνοιας.

Με βάση το πρωτόκολλο τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας θα υποβληθούν σε νέο διαγνωστικό έλεγχο εντός 24 ωρών και στο «τριφύλλι» υπάρχει έντονη ανησυχία για διασπορά του ιού, λόγω της συνύπαρξης των θετικών στον ιό ποδοσφαιριστών με τους υπόλοιπους στο αεροπλάνο, το ξενοδοχείο και το γήπεδο στην Ολλανδία. Εφόσον στα τεστ που θα γίνουν εντός των επόμενων ωρών βρεθούν άλλα δύο κρούσματα τότε ο αγώνας της Δευτέρας (14/12) με την Πάφος FC θα αναβληθεί.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε δύο κρούσματα κωρονοϊού η Ομόνοια

Αναλυτικά τι προνοεί το πρωτόκολλο: «Όσες Ομάδες έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ποδοσφαιριστή ή/και μέλος της προπονητικής ομάδας ή/και μέλος της υποστηρικτικής ομάδας τους, η προπόνηση τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ. Όσα μέλη της Ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για 10 μέρες (Τα μέλη της ομάδας αυτοπεριορίζονται μέχρι να περάσουν οι 10 μέρες με μόνη εξαίρεση τις μετακινήσεις για σκοπούς προπόνησης ή αγώνα. Οι προπονήσεις της ομάδας για την περίοδο των 10 ημερών θα είναι κεκλισμένων των θυρών. Την 7η μέρα, θα πρέπει να διενεργηθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ σε όλη την ομάδα. Νοείται ότι όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία. Σε περίπτωση που ομάδα, έχει 4 θετικά κρούσματα και άνω εντός 7 ημερών, θα πρέπει να επαναλαμβάνει τεστ την 3η μέρα και την 5η μέρα από το τελευταίο θετικό κρούσμα».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Καταγγέλλει τον ΑΠΟΕΛ σε ΚΟΠ και Υπ. Υγείας για παραβίαση πρωτοκόλλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ