aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Εντός των τειχών οι μεγάλοι στόχοι

Ομόνοια: Εντός των τειχών οι μεγάλοι στόχοι

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η σημερινή πτήση της Ομόνοιας για τη Γρανάδα δεν θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες. Φυσιολογικά ο ενθουσιασμός έχει κοπάσει, οι πιθανότητες διάκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχουν εξανεμιστεί και οι πράσινοι πάνε στην Ανδαλουσία έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι μεγάλοι στόχοι, πλέον, είναι εντός των τειχών. Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα και ο Χένινγκ Μπέργκ, λίγα λεπτά μετά την αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα.

Τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός Κύπρου κι άλλα τρία στην Ευρώπη χωρίς νίκη, υποχρεώνουν τον  Νορβηγό να κοιτάζει μόνο στην Κύπρο και δεν είχε λόγο να το κρύψει. Με στόχο, βέβαια, την ανάκαμψη. «Μπορούμε να ανακάμψουμε. Συνηθίσαμε τα δύο παιχνίδια. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο και οι ενδεκάδες θα επιλέγονται για να πετύχουμε αυτούς τους δύο στόχους», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεργκ, δείχνοντας ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και αισιοδοξεί ότι οι παίκτες τους θα πλησιάσουν την ποιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Σε ένα αγώνα εκτός έδρας με τη Γρανάδα, οι αλλαγές προσώπων είναι απόλυτα φυσιολογικές. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, αλλά στην παρούσα φάση κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιες θα είναι αυτές. Μια επιλογή είναι να πάρουν ανάσα οι διεθνείς που είχαν επιβαρυνθεί, μια άλλη είναι να δοκιμασθούν σχηματισμοί με την προσδοκία ότι θα υπάρχουν πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι ο Νορβηγός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μίχαλ Ντούρις που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο ματς με τους Ισπανούς στο ΓΣΠ.

Ευκαιρία για τους Κακουλλή ή Σενέ να χρησιμοποιηθούν στο βασικό σχήμα και γιατί όχι, να ξεμπλοκάρουν από την αφλογιστία, ομαδική κι ατομική. Ο Κύπριος διεθνής έχει να σκοράρει ένα 50ήμερο, από το ματς κόντρα στην ΑΕΛ στις 4 Οκτωβρίου κι ο Σενεγαλέζος, ακόμη περισσότερο, από το ντέρμπι με την Ανόρθωση στις 12 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ένα γυναικείο φαινόμενο στον δρόμο της Ομόνοιας

Το θετικό για τους «τριφυλλοφόρους» είναι ότι παρά τις σερί αποτυχίες στο κυπριακό πρωτάθλημα με πιο πρόσφατη την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, πετούν για την Ισπανία σε ένα κλίμα χωρίς πανικό, τουλάχιστον στα ενδότερα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημήτρης Γρηγόρη στην εκπομπή «Total Green» με σαφέστατη στήριξη στους Χένιγνκ Μπέργκ και Νεόφυτο Λάρκου. «Εγώ δεν ανησυχώ για το πού βρισκόμαστε, για τα αποτελέσματα κ.λπ. Θα έρθουν τα αποτελέσματα πολύ σύντομα. Δεν χρειάζεται να πνιγόμαστε σε μια μικρή λιμνούλα. Ο δρόμος είναι μακρύς, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή. Θα βρουν τις λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γρηγόρη, ο οποίος δεν θα ακολουθήσει σήμερα την αποστολή (με ναυλωμένη πτήση στις 11:00) για να συμμετάσχει στη συνέλευση της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πρώτη φορά τόση αμφισβήτηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ