aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Εδώ υπάρχει μία… απαίτηση

Ομόνοια: Εδώ υπάρχει μία… απαίτηση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια αύριο θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, τον έναν εκ των δύο αντιπάλων που στην τρέχουσα σεζόν (ο άλλος είναι το Παραλίμνι) δεν μπόρεσε να είναι ιδιαίτερα παραγωγική. Συγκεκριμένα, πέτυχε μόλις ένα γκολ σε δύο αγώνες στην α’ φάση.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που δεν θα πρέπει να αφήνει αδιάφορο τον Μπεργκ, ο οποίος θέλει να δει την ομάδα του να σκοράρει και να παίρνει τη νίκη, την πρώτη επί των μαυροπράσινων. Στην προηγούμενη επίσκεψη στο Μακάρειο, έχοντας ως αντίπαλο τον Ολυμπιακό, το «τριφύλλι» όχι μόνο δεν πανηγύρισε αλλά δεν πέτυχε ούτε γκολ (0-1).

Σε δύο 90λεπτα, οι πράσινοι πέτυχαν μόλις ένα γκολ, αυτό με τον Παπουλή στο ΓΣΠ. Και πάλι οι πράσινοι δεν πανηγύρισαν αφού έμειναν στην ισοπαλία (1-1). Συνολικά και στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό  πήραν χρόνο συμμετοχής και οι τέσσερις επιθετικοί που διαθέτει η Ομόνοια στο ρόστερ της. Δηλαδή, οι Τσέποβιτς (90’), Ασάντε (90’+67’), Κακουλλής (60’) και Ντούρις (30’). Κανείς από τους πιο πάνω δεν βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Στην Ομόνοια αναμένουν από τους επιθετικούς, όποιοι κι αν αγωνιστούν, αύριο να «ματώσουν» για πρώτη φορά τα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού.

Βεβαίως, αυτό που θα μετρήσει είναι να μπει η μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό και ας το βάλει… ο Φαμπιάνο! Σημασία για τους πράσινους έχει να σκοράρουν και να φύγουν νικητές από το Μακάρειο και όχι ποιος θα είναι ο σκόρερ. Ωστόσο περιμένουν από τους επιθετικούς να είναι παραγωγικοί. Άλλωστε η κύρια δουλειά τους στο παιχνίδι είναι να πετυχαίνουν γκολ. Τσέποβιτς και Ασάντε, ως δίδυμο, είναι οι επικρατέστεροι για να ηγηθούν της γραμμής κρούσης στο αυριανό ματς. Η προετοιμασία της Ομόνοιας ολοκληρώνεται με απογευματινή προπόνηση, με τον Μπεργκ να έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές και σε θέση να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα στον αγωνιστικό χώρο του Μακαρείου Σταδίου.

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε χθες η δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων στην οποία εξετάστηκε το αίτημα της Ομόνοιας για χορήγηση πολεοδομικής άδειας για το «Ηλίας Πούλλος». Στον σύλλογο της Λευκωσίας αναμένουν την απόφαση για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, που είναι η εξασφάλιση άδειας από τον Δήμο Γερίου αλλά και η έγκριση από τον ΚΟΑ για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ