aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Έχει θέματα να λύσει...

Oμόνοια: Έχει θέματα να λύσει…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σε μια σημαντική εβδομάδα εισήλθε η Ομόνοια από χθες αφού στο τέλος της θα κληθεί να δώσει ένα δύσκολο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, το αποτέλεσμα του οποίου ίσως κρίνει αρκετά για τη συνέχεια σε πολλούς τομείς. Το προηγούμενο διάστημα ο Χουάν Κάρλος Ολίβα κατά κύριο λόγο, δέχθηκε έντονη κριτική. Αυτή είχε να κάνει με την επιμονή του στον τρόπο παιχνιδιού αλλά και στις επιλογές του. Ο Ισπανός τεχνικός θα θελήσει να αλλάξει κάποια πράγματα, με πρώτιστο στόχο να επανέλθει η ομάδα του στις επιτυχίες αλλά και να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε σε βάρος του. Αν θα το πετύχει ή όχι θα το δείξει ο χρόνος.

Τα στοιχεία που «φωνάζουν» πως χρήζουν βελτίωσης είναι ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας, η αποτελεσματικότητα και οι επιλογές που θα υποστηρίξουν το παιχνίδι της Ομόνοιας. Όσον αφορά στην ανάπτυξη, η παρουσία κλασικού ανασταλτικού μέσου και η τοποθέτηση ποδοσφαιριστών στη φυσική τους θέση, όπως είναι ο Μόντες ως επιτελικός μέσος και όχι ως εξτρέμ, θεωρείται βέβαιο πως θα βοηθήσει προς σ’ αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα η ετοιμότητα των Χριστοφή, Ενρίκες κατά κύριο λόγο, λύνει τα χέρια του Ισπανού προπονητή. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Ζίβετς στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε επίσης: Poll: Ποιο από τα νέα αποκτήματα της Ομόνοιας ξεχωρίσατε;

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, αυτή έχει να κάνει και με την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Εφόσον υπάρξει βελτίωση σ’ αυτό τον τομέα και η μπάλα φθάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, τότε είναι λογικό ο Ντέρμπισαϊρ να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Βεβαίως, το γκολ δεν είναι δουλειά μόνο του Άγγλου αλλά θα πρέπει να συμβάλουν και οι υπόλοιποι.

Διαβάστε επίσης: Θύρα 9: «Παράνομο είναι…»

Ο Ολίβα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει, για να βελτιώσει η ομάδα του την εικόνα της και πολύ περισσότερο να βρει τον τρόπο να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Νέας Σαλαμίνας. Ξέρει πως αν το πετύχει, θα κερδίσει χρόνο και θα πιστωθεί, προσδοκώντας σε καλύτερες μέρες. Από τον ίδιο εξαρτάται, πάντοτε με τη συμβολή των ποδοσφαιριστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ