aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Ε, όχι και σκάρτος...

Oμόνοια: Ε, όχι και σκάρτος…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με το άκουσμα του ονόματός του οι φίλοι της Ομόνοιας ενθουσιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είναι δα και συχνό φαινόμενο να παίζει μπάλα στα μέρη μας ποδοσφαιριστής που θήτευσε σε Γιουβέντους, Ρόμα, Αταλάντα και να καλείται στη φημισμένη Εθνική Ιταλίας.

Ο Μάρκο Μότα είναι μάλλον ο πιο αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Η… ιστορία του στην Ομόνοια πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Ένα πρόβλημα στην μέση δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πριν αρχίσει η σεζόν μπήκε στο χειρουργείο. Δεν δηλώθηκε στο ρόστερ της Ομόνοιας και παρόλο που ήταν έτοιμος να αγωνιστεί από τον Νοέμβριο, βρέθηκε μία… ανάσα από την πόρτα της εξόδου του «Ηλίας Πούλλος» τον περασμένο Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα Παπασταύρου για την ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ

Οι πράσινοι δεν εξάντλησαν και τις τέσσερις προσθήκες στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Μότα. Ο Ιταλός έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση, στον οποίο έπαιξε 16’, ενώ μέτρησε τρία ενενηντάλεπτα στους αγώνες με Σαλαμίνα, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Σε κανέναν από τους τέσσερις το τριφύλλι δεν ηττήθηκε!

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Γκόμεθ, ένα «κόσμημα» που αξίζει τα λεφτά του

Με την εμπειρία, το πάθος και τον «αέρα» των πολλών παραστάσεων που κουβαλά προσδίδει στοιχεία που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της Ομόνοιας διαθέτουν. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας φέτος αγωνίστηκαν έξι (!) ποδοσφαιριστές. Πριν τον Μότα κλήθηκαν να καλύψουν τη θέση του δεξιού μπακ οι Λόρα, Ζαΐλσον, Βύντρα, Κούσουλος και Μαυρίας. Ο Ιταλός με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει ότι τουλάχιστον άξιζε μίας ευκαιρίας. Έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν και εφόσον συνεχίσει να βελτιώνεται θα κερδίσει με το «σπαθί» του την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δεν ήταν και τόσο «ζεστός» με την περίπτωση του Μότα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ