aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Διαφορά δυναμικότητας, πληγώθηκε από τη διαιτησία

Ομόνοια: Διαφορά δυναμικότητας, πληγώθηκε από τη διαιτησία

TOY KΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διαφορά δυναμικότητας που ήταν γνωστή πριν από την έναρξη του αγώνα, επιβεβαιώθηκε και ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, αφού η Γρανάδα είναι σε άλλο επίπεδο και ταχύτητα. Δεν έφταναν αυτά, η Ομόνοια είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία του Κροάτη Μπέμπεκ, με αποτέλεσμα να δεχθεί την ήττα με 2-0 στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν η δεύτερη (συνεχόμενη) ήττα για το «τριφύλλι», που έμεινε στον ένα βαθμό που απέσπασε στην πρεμιέρα από τον ΠΑΟΚ και στην τελευταία θέση του ομίλου.

Ο Μπέμπεκ την άφησε με 10 παίκτες από το 41’ αποβάλλοντας τον Ντούρις, δείχνοντας όλη την αυστηρότητά του, στο 45’+2 αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μποτεάκ, ενώ στο δεύτερο γκολ προηγήθηκε φάουλ στον Τζιωνή για επικίνδυνο παίξιμο αντιπάλου αφού είχε σηκώσει ψηλά το πόδι του. Υπήρξαν κι άλλες δευτερεύουσες αποφάσεις του Κροάτη διαιτητή που ήταν σε βάρος της Ομόνοιας.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα στον όμιλο της Ομόνοιας, φαντάζει δύσκολο να ψάξει τη διάκριση στη συνέχεια, παρόλο που επιβάλλεται να διεκδικήσει το καλύτερο. Πλέον, οι πράσινοι επικεντρώνονται στις εγχώριες διοργανώσεις, με τον Μπεργκ να έχει τονίσει ότι η προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Φάνηκε ώς έναν βαθμό και από τις αλλαγές του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αποσύροντας τρία βασικά του «όπλα», τους Γκόμεθ, Μποτεάκ και Παπουλή, τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας που ήταν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με το «καλημέρα» στο παιχνίδι, στην πρώτη τελική φάση με τον Ερέρα (4’), στο γρηγορότερο γκολ που δέχθηκε η Ομόνοια επί Μπεργκ, γεγονός που επηρέασε την ψυχολογία των παικτών της. Μάλιστα, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να επανέλθουν, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και δέχθηκαν έντονη πίεση, με τον Φαμπιάνο να μην επιτρέπει στους Ισπανούς να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα. Χρειάστηκε να περάσουν 35 λεπτά για να μπορέσει η Ομόνοια να βγει οργανωμένα στην επίθεση, χωρίς να απειλήσει. Στο 41’ ήλθε η αποβολή του Ντούρις με δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα σε αντίπαλο. Καπάκι, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μπέμπεκ αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μποτεάκ από τον Νέβα και στέρησε στην Ομόνοια τη διεκδίκηση της ισοφάρισης.

Στην επανάληψη, με τον Μπεργκ να πραγματοποιεί τρεις αλλαγές, στάθηκε καλύτερα, κράτησε μπάλα αλλά και πάλι ήταν ακίνδυνη επιθετικά έως το 74’ και αφού πέρασε στον αγώνα ο Τιάγκο. Ο Βραζιλιάνος ήταν πρωταγωνιστής στις δύο ευκαιρίες της Ομόνοιας (74’, 79’), που άγγιξε το γκολ, αλλά της το στέρησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με σπουδαίες επεμβάσεις. Όχι για να ισοφαρίσει αλλά για να μειώσει, αφού η Γρανάδα είχε πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Σουάρες (63’). Προηγήθηκε άλλο ένα σφάλμα του Κροάτη διαιτητή, που δεν καταλόγισε φάουλ στον Τζιωνή για επικίνδυνο παίξιμο αντιπάλου. Το τέλος του αγώνα βρήκε τη Γρανάδα να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη και την Ομόνοια να έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Μπέμπεκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ