Ομόνοια: Δεν έχει «κόλλημα» σε αγορές για μετεγγραφές

Φέτος έπαιξαν 18 ξένοι ποδοσφαιριστές από 14 διαφορετικές χώρες. Η Ομάδα Προγραμματισμού κάνει τις επιλογές της βάσει αγωνιστικής αξίας και όχι αναλόγως σε ποια χώρα παίζουν ή της καταγωγής τους…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι ομάδες, άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένες αγορές για ποδοσφαιριστές. Για τους δικούς τους λόγους. Βεβαίως δεν είναι ο κανόνας. Στην Ομόνοια, τα μέλη της Ομάδας Προγραμματισμού σύμφωνα με τις επιλογές κυρίως που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι δεν έχουν τέτοιο «κόλλημα». Κινούνται σε όλες τις ποδοσφαιρικές αγορές και αναλόγως εντοπίζοντας κάτι αξιόλογο, βάσει της αγωνιστικής αξίας του ποδοσφαιριστή και των χαρακτηριστικών που κρίνουν ότι ταιριάζουν στο πλάνο του προπονητή, προχωρούν σε σύναψη συμφωνίας.

Με αυτή τη λογική αναμένεται να γίνει ο σχεδιασμός της ομάδας και για την επόμενη περίοδο, παρόλο που προέχει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα. Και στην Ομόνοια αυτό που επιθυμούν είναι το πρωτάθλημα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στο γήπεδο, όταν και όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Για την ώρα αυτό που έχουν όλοι κατά νου, είναι να ξεπεραστεί η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην τρέχουσα σεζόν φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας 18 ξένοι ποδοσφαιριστές, είτε συνεχίζουν είτε όχι στην ομάδα. Προέρχονται από 14 διαφορετικές χώρες, ενδεικτικό και του πιο πάνω ότι τα μέλη της Ομάδας Προγραμματισμού δεν είναι «κολλημένα» στη χώρα προέλευσης των ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, οι 18 ξένοι που φόρεσαν τη φανέλα της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν είναι οι ακόλουθοι: Ουζόχο, Ακιντόλα (Νιγηρία), Φαμπιάνο, Τιάγκο (Βραζιλία), Λούφτνερ, Λέσγιακς (Τσεχία), Γκόμες, Περέιρα (Πορτογαλία), Μαυρίας (Ελλάδα), Μίκου (Βενεζουέλα), Μποτεάκ (Γαλλία), Χούμποτσαν (Σλοβακία), Γκόμεθ (Ισπανία), Έζρα (Ισραήλ), Ορτέγα (Κολομβία), Λανγκ (Ουγγαρία), Ντέρμπισαϊρ (Αγγλία), Παντίλιμον (Ρουμανία).

Στο «τριφύλλι», ενόψει της επόμενης περιόδου τα πράγματα στο κεφάλαιο «προσθήκες» θα είναι πιο απλά. Δεν θα γίνουν τόσες πολλές μετεγγραφές αλλά λιγότερες και ο στόχος θα είναι ακόμη πιο ποιοτικές ανεβάζοντας περισσότερο το επίπεδο. Από την κυπριακή αγορά, πέρσι αποκτήθηκε μόνο ο Τιάγκο παρόλο που έγινε προσπάθεια και για ένα – δυο άλλους, όπως ο Κορέια. Και φέτος είναι πιθανό οι πράσινοι να κινηθούν για προσθήκη από την Κύπρο.

Όσον αφορά στις συμβατικές υποχρεώσεις του συλλόγου προς τους ποδοσφαιριστές με το θέμα να «παίζει» έντονα τις τελευταίες μέρες λόγω κορωνοϊου αυτές τηρούνται στον απόλυτο βαθμό. Όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι είναι τακτοποιημένοι οικονομικά μέχρι και τον Φεβρουάριο, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και τέλος Μαρτίου παρά το γεγονός ότι δεν παίζεται ποδόσφαιρο εδώ και μέρες. Στην Ομόνοια όπως και σε όλους τους συλλόγους, είναι σε αναμονή των εξελίξεων και αναλόγως της απόφασης που θα ληφθεί ανάμεσα σε FIFA – UEFA και FIFPro, θα επηρεάσει και την απόφαση που θα λάβουν Ομοσπονδία, σωματεία, ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Κύπρο.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ