aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟμόνοια: Δέκα χρόνια πίσω...

Ομόνοια: Δέκα χρόνια πίσω…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την πιο ήρεμη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου της τελευταίας δεκαετίας διανύει η Ομόνοια. Οι πράσινοι από την πρώτη μέρα του νέου έτους έφεραν στην Κύπρο τον Μάρκο Τσέποβιτς και εκ τότε… νηνεμία. Υπήρχε πρόθεση για απόκτηση νεαρού τερματοφύλακα, δόθηκε εντολή σε ατζέντηδες και ακολούθησε ξεσκόνισμα βιογραφικών παικτών που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όμως κανένα νέο από το «μέτωπο».

Ο χρόνος κυλά, το ημερολόγιο δείχνει 28 Ιανουαρίου και η κλεψύδρα για το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου αδειάζει. Το «παράθυρο» δεν έχει κλείσει και δεν θα κλείσει μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, αφού σε μια μετεγγραφική περίοδο τα πάντα είναι ρευστά και συνήθως τις τελευταίες μέρες οι τιμές των παικτών πέφτουν και αρκετοί που βλέπουν αφ’ υψηλού το κυπριακό πρωτάθλημα αλλάζουν άποψη.

Πάντως, εφόσον η μετεγγραφική περίοδος ολοκληρωθεί δίχως η Ομόνοια να προχωρήσει σε άλλη κίνηση θα πρόκειται για την πιο «ξηρή» της τελευταίας δεκαετίας. Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω δέκα χρόνια, και συγκεκριμένα στον Ιανουάριο του 2011 για να εντοπίσουμε χειμερινή μετεγγραφική περίοδο με ίδια ή λιγότερα αποκτήματα. Μάλιστα, τότε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητή, η Ομόνοια δεν είχε πραγματοποιήσει καμία προσθήκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2010 μέχρι σήμερα μόνο μία φορά το «τριφύλλι» εξάντλησε το δικαίωμα το τεσσάρων μετεγγραφών. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2016, με τους πράσινους να αποκτούν τους Καρλίτος Σοάρες, Μαρίν Όρσουλιτς, Φαϊσέλ Κασμί, Γκεόργκε Φλορέσκου.

Αναλυτικά οι μετεγγραφές Ιανουαρίου της Ομόνοιας

Ιανουάριος 2010

Κακά

Λεάντρο Μαρκολίνι

Ερνάν Ρενχίφο

Ιανουάριος 2011

Ιανουάριος 2012

Αντρέ Άλβες

Ντέντι Μπεν Νταγιάν

Μπριάν Μπεργκουνιού

Ιανουάριος 2013

Ονησίφορος Ρουσιάς

Ζοζέ Μορέιρα

Ιανουάριος 2014

Σέρτζιο Πάουλο Νασιμέντο Φίλιο (Σερτζίνιο)

Άλεξ Ρούμπιο

Ρικάρντο Φερνάντες

Ιανουάριος 2015

Ιβάν Ρούνιε

Αντρέ Σκέμπρι

Έρολντ Γκουλόν

Ιανουάριος 2016

Καρλίτος Σοάρες

Μαρίν Όρσουλιτς

Φαϊσέλ Κασμί

Γκεόργκε Φλορέσκου

Ιανουάριος 2017

Καρ Άρνασον

Νικάντρο Μπρέεβελντ

Στεφάν Αζίζ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Νικολάι Κιπιάνι

Τζον Αλβμπόγκε

Θεόφιλους Σόλομον

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Δημήτρης Κολοβός

Χάρης Μαυρίας

Αμπντούλ Ατζαγκούν

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Κόστελ Παντίλιμον

Νταβίντ Ακιντόλα

Μάριος Στυλιανού

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Μάρκο Τσέποβιτς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ