Ομόνοια: Χαράσσει την πορεία που της αρμόζει…

Η Ομόνοια ξέρει τι θέλει και έχει τον τρόπο να το παίρνει...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η φετινή Ομόνοια φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει… Το «φωνάζει» σε κάθε παιχνίδι της, το λένε οι αριθμοί της. Μπορεί να είναι ακόμη στην αρχή -μόλις τέσσερις αγώνες έδωσε- όμως η εικόνα είναι τέτοια που πείθει πως είναι ικανή να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους της. Η Ομόνοια χαράσσει την πορεία που της αρμόζει και προσδοκά σε νέες διακρίσεις, αυτές που της έλειψαν τα τελευταία χρόνια.

Κάθε παιχνίδι της, αναλόγως της εξέλιξής του, το διαχειρίζεται με μαεστρία. Με καθοδήγηση από τον πάγκο, με τον Μπεργκ να επιβεβαιώνει πως είναι προπονητής υψηλού επιπέδου και με την ανταπόκριση από τους ποδοσφαιριστές, που με τη σειρά τους «φωνάζουν» πως είναι γαλουχημένοι για να αγωνίζονται σε ομάδα του επιπέδου της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Οι φωνές του Μπεργκ στο πλάγιο, η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά

Οι πράσινοι ξέρουν τι θέλουν μέσα στο παιχνίδι τους και έχουν τον τρόπο να το παίρνουν. Απέναντι στον Απόλλωνα, αφού προηγήθηκαν, δούλεψαν πολύ στον αγωνιστικό χώρο με πρώτιστο στόχο να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Το πέτυχαν! Με καλή αμυντική συμπεριφορά, έστω κι αν έγιναν και λάθη, με συγκέντρωση, αρκετά τρεξίματα και Κέρβερο τον Ουζόχο, πήραν μια σπουδαία νίκη. Άλλωστε, σε τέτοια ματς, αυτό που μετρά είναι η ουσία, οι βαθμοί και όχι αν εντυπωσίασε με την παρουσία της. Αυτό μπορεί να το κάνει στη συνέχεια, ίσως απέναντι σε αντιπάλους που θα έχει τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί. Στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα που μετρά και η ιστορία έγραψε πως η Ομόνοια μετά από χρόνια κέρδισε τον Απόλλωνα σε αγώνα της Α’ Φάσης.

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έχουν σωστή νοοτροπία, αλλά δείχνουν και χαρακτήρα. Το γεγονός αυτό τους επιτρέπει να διαχειριστούν αναλόγως την κατάσταση που διαμορφώνεται σ’ έναν αγώνα και έχουν ισορροπία στην αντίδρασή τους. Δεν τους καταβάλλει η απογοήτευση όταν βρεθούν πίσω στο σκορ, κάτι που φάνηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά ούτε εφησυχάζουν όταν πάρουν το προβάδισμα.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Ο δικαιωμένος Λάρκου χαμογελάει για την φθηνότερη επιλογή

Όλοι στην Ομόνοια γνωρίζουν τη σημασία της νίκης επί του Απόλλωνα, το πανηγύρισαν με την ψυχή τους, αλλά οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί. Γνωρίζουν πως τίποτα δεν έχουν πετύχει, ήταν μόλις η τέταρτη αγωνιστική και ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι να φθάσει στον προορισμό της. Σε κάθε αγώνα δίνει εξετάσεις και στο τέλος θα συγκεντρωθεί η συνολική βαθμολογία. Τότε, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, θα έχει να λέει για πετυχημένη σεζόν.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ