aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από την ίδια εξαρτάται…

Ομόνοια: Από την ίδια εξαρτάται…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η απώλεια βαθμών που είχε η Ομόνοια στα ματς που προηγήθηκαν, σε συνδυασμό με το ντέρμπι που ακολουθεί απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, καθιστούν επιτακτική τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με το Παραλίμνι στο ΓΣΠ (16:00). Χωρίς περιθώρια για (νέα) απώλεια βαθμών, το «τριφύλλι» θα θελήσει να επανέλθει στις επιτυχίες επαναφέροντας την ομαλότητα, που θα του επιτρέψει να κοιτάξει με αποφασιστικότητα το μέλλον και δη το «αιώνιο» ντέρμπι.

Οι βαθμοί που χάθηκαν στο ΓΣΠ, με αντιπάλους όπως οι Ολυμπιακός, Πάφος και Εθνικός Άχνας, υποχρεώνουν την Ομόνοια να υποδεχθεί το Παραλίμνι με πάσα σοβαρότητα. Να μην επαναλάβει λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, που της στέρησαν την ευκαιρία να βρίσκεται στην κορυφή. Στα πρόσφατα ματς που η ομάδα του Μπεργκ μέτρησε απώλεια βαθμών, δεν παρουσίασε τη φρεσκάδα που είχε προηγουμένως. Έδειξε να περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος, το οποίο θέλει να ξεπεράσει άμεσα. Και μια νίκη στο σημερινό παιχνίδι θα την βοηθήσει να βρεθεί και πάλι στον σωστό δρόμο.

Οι πράσινοι θα επιδιώξουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να κυκλοφορήσουν γρήγορα την μπάλα και να γίνουν απειλητικοί. Ένα γρήγορο γκολ θα τους βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, να γίνουν το αφεντικό και να διαχειριστούν αναλόγως το υπέρ τους προβάδισμα. Η Ομόνοια όποτε προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο έφθασε στην επιτυχία. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να πάρει αυτό που θέλει, απομένει να παρουσιάσει το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε στα πλείστα φετινά παιχνίδια της. Έδειξε να έχει ένα θέμα απέναντι σε κλειστές άμυνες, για το οποίο θα πρέπει να αναζητήσει τη λύση, αφού την έπαθε προηγουμένως.

Απέναντί της θα έχει το Παραλίμνι, που προέρχεται από πέντε σερί ματς χωρίς ήττα. Με τον Γιανέφσκι στον πάγκο του δεν έχασε και είναι κάτι που θα πρέπει να απασχόλησε, ώστε να παρουσιαστεί υποψιασμένη. Η άμυνα των βυσσινί είναι η δεύτερη χειρότερη του πρωταθλήματος, κάτι που καλείται να αξιοποιήσει η Ομόνοια με φαντασία στο παιχνίδι της και αποτελεσματικότητα. Από την άλλη όμως, βάζει γκολ (25) και θα χρειαστεί προσοχή στην άμυνα, αφού έχει γρήγορους μεσοεπιθετικούς. Εφόσον η Ομόνοια παρουσιαστεί με το καλό της κοστούμι, δύσκολα δεν θα φθάσει στην επιτυχία. Από την ίδια εξαρτάται…

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει την ενδεκάδα που άρχισε το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ