aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Άνοιξε το «δώρο» της Ανόρθωσης, με θέαμα και στιλ

Ομόνοια: Άνοιξε το «δώρο» της Ανόρθωσης, με θέαμα και στιλ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

«Επιτέλους φεύγουμε από το γήπεδο με το χαμόγελο στα χείλη», μονολογούν οι φίλοι της Ομόνοιας με τη φετινή εικόνα αλλά και βαθμολογική θέση της ομάδας τους. Οι πράσινοι για άλλο ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, δείχνουν χαρακτήρα, νοοτροπία νικητή, και θέληση για επίτευξη των στόχων. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος επιφύλασσε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο η ομάδα της πρωτεύουσας ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής.

Παίκτες με τσαμπουκά και προπονητή διαβασμένο είναι τα δύο συστατικά της επιτυχίας που φανερώνουν την ανατροπή του κλίματος στο «Ηλίας Πούλλος». Η έλευση του Νεόφυτου Λάρκου όπως επίσης και του Χένινγκ Μπεργκ έχουν φέρει νέο αέρα στο Γέρι και αυτό είναι ευδιάκριτο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Πάνε χρόνια από τότε που η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε «δώρο» αντιπάλου. Το απόγευμα του Σαββάτου (14/12) η Ανόρθωση ηττήθηκε από τον Απόλλωνα και ο μόνος τρόπος για να σκαρφαλώσει το «τριφύλλι» στην κορυφή ήταν η νίκη. Το ήξερε και το πέτυχε κόντρα στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου. Δεν έκανε τα εύκολα δύσκολα γι’ αυτήν και έτσι για τις επόμενες μέρες θα κοιμάται μόνη στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς να δεχθεί γκολ και για πρώτη φορά σκόραρε πέραν των δύο τερμάτων σε ένα παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: «Πρασίνισε» το ρετιρέ της βαθμολογίας, πλησιάσε ο Απόλλωνας

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα της πρωτεύουσας είναι η ΑΕΚ, η οποία μπορεί να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα μετά την φυγή των Μουρίγιο-Ιδιάκεθ, ωστόσο αυτό δεν αποσυντονίζει τον Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές του. Η ομάδα της Λάρνακας μοιάζει με… πληγωμένο θηρίο καθώς έμεινε πίσω από τις πρώτες θέσεις, γι’ αυτό ψάχνει βαθμούς ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Μπεργκ: «Τα πόδια στο έδαφος…»

Αν η Ομόνοια παρουσιαστεί όπως πρέπει και ο Νορβηγός «διαβάσει» τον αντίπαλο ώστε να εντοπίσει τα αδύνατα του σημεία, τότε οι πιθανότητες να κερδίσει το ντέρμπι είναι με το μέρος της. Μάλιστα θα γνωρίζει από την Παρασκευή αν θα αυξήσει τη διαφορά ή αν θα παραμείνει στο +1, αφού η Ανόρθωση αγωνίζεται με την ΕΝΠ στις 20/12 στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ