aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ανατροπή αξίας €7.500.000!

Ομόνοια: Ανατροπή αξίας €7.500.000!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ανατροπή και… έφυγε για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι σε θέση η Ομόνοια να κάνει την πέμπτη ευρωπαϊκή ανατροπή της ιστορίας της και να γίνει πλουσιότερη κατά τουλάχιστον €7.500.000;

Την απάντηση μπορεί να τη δώσει αύριο βράδυ στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου ΓΣΠ, στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 0-2 του πρώτου αγώνα περιόρισε αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης, όμως αυτές που υπάρχουν θα τις διεκδικήσει. Αυτό προστάζει, το όνομα, η ιστορία και ο κόσμος της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Καϊάφας στο «ΦΩΣ»: «Επούλησαν την Κύπρο, σε κανέναν τόπον τέτοια προδοσία»

Ανατροπή, τι δύσκολο πράγμα… Έτσι μοιάζει για την Ομόνοια αφού στο παρελθόν, σ’ όλη την ευρωπαϊκή πορεία της που αρχίζει από το 1966, μόλις τέσσερις φορές κατάφερε να φέρει τα κάτω πάνω και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μάλιστα, όποτε το έκανε είχε χάσει εκτός έδρας με 2-1. Δηλαδή με ένα γκολ διαφορά, τώρα είναι δύο. Αύριο, θα γίνει άλλη μια προσπάθεια, ψάχνοντας την πέμπτη ανατροπή της ιστορίας της. Ναι, δεν φαντάζει και το πιο εύκολο εγχείρημα μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και το επίπεδο δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Στο παρελθόν, λοιπόν, μόλις τέσσερις φορές η Ομόνοια ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα. Η αρχή έγινε τη σεζόν 1972-73. Είχε χάσει με 2-1 από την Γότερφορντ Γιουνάιτεντ Ιρλανδίας και στη Λευκωσία με δύο γκολ του Γιώργου Τσελεπή έκανε την ανατροπή.

Διαβάστε επίσης: Οριστική συμφωνία με Ακιντόλα, πέφτουν οι υπογραφές

Ακολούθησε ο θρίαμβος επί των Ρεντ Μπόις Λουξεμβούργου. Αφού ηττήθηκε με 2-1 στο πρώτο ματς, στον επαναληπτικό «τσέκαρε» το εισιτήριο με το επιβλητικό 6-1! Ο Καϊάφας πέτυχε 4 γκολ και από ένα οι Κανάρης και Δημητρίου.

Την περίοδο 1990-91 έγινε η τρίτη στη σειρά ευρωπαϊκή ανατροπή. «Θύμα» της η Σλάβια Σόφιας. Οι Βούλγαροι επικράτησαν με 2-1 στην έδρα τους, η Ομόνοια «απάντησε» με το ίδιο σκορ στο Μακάρειο (Μίτσινετς, Ξιούρουππας οι σκόρερ) και ο επαναληπτικός οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με δύο γκολ του Καλοθέου έφθασε στην επιτυχία.

Η πιο πρόσφατη ανατροπή των πρασίνων έγινε την περίοδο 2015-16 με αντίπαλο την Δυναμό Μπατούμι. Η Ομόνοια έχασε με 1-0 στη Γεωργία αλλά στο ΓΣΠ νίκησε με 2-0 (με σκόρερ τους Γκουλόν και Σκέμπρι) και σφράγισε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ