aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Αϊντχόφεν: Πικρό φαρμάκι στις καθυστερήσεις...

Ομόνοια – Αϊντχόφεν: Πικρό φαρμάκι στις καθυστερήσεις…

Το βράδυ της Πέμπτης (29/10) ήταν ιστορικό για την Ομόνοια για δύο λόγους.

Οι πράσινοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην έδρα τους (ΓΣΠ) σε αγώνα ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ ένα δικό τους γκολ είναι από σήμερα αυτό που επιτεύχθηκε από την πιο μακρινή απόσταση στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ. Από δικά της λάθη, αστοχία του Ντούρις και αδράνεια στις καθυστερήσεις του αγώνα το «τριφύλλι» δέχθηκε την ήττα με 2-1 από την Αϊντχόφεν στο ΓΣΠ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ιστορικό τέρμα του Γκόμεθ στο 29’ από τα 56 μέτρα έδωσε προβάδισμα για την Ομόνοια, με την Αϊντχόφεν να αντιδρά σχετικά σύντομα και να ισοφαρίζει με τον Μάλεν στο 40’, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος ποδοσφαιριστής «τιμώρησε» την Ομόνοια υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της ήττα στη φάση των ομίλων.

Πρώτη νίκη και πρώτοι βαθμοί για την Αϊντχόφεν στον όμιλο και έγινε η πρώτη ολλανδική ομάδα που κερδίζει εντός έδρας την Ομόνοια. Η Αϊντχόφεν ήταν η τρίτη αντίπαλος από τη χώρα της «τουλίπας» που βρήκε στον δρόμο της η Ομόνοια. Αρχικά ήταν ο Άγιαξ, την περίοδο 1979-80, με το «τριφύλλι» να φθάνει στη νίκη με 4-0 στο Μακάρειο αλλά στην Ολλανδία να χάνει με το ευρύ 10-0. Ακολούθησε η Χάγη τη σεζόν 2011-12. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 3-0 στο ΓΣΠ, έχοντας ως προπονητή τον Λάρκου.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κοίταξε στα μάτια την φημισμένη ολλανδική ομάδα, αλλά θα μπορούσε ακόμα και για τη νίκη, αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, ενώ στο 48’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μίχαλ Ντούρις ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής να αστοχεί. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αϊντχόφεν κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, η Ομόνοια υποχωρούσε και αφού οι Ολλανδοί προειδοποίησαν σε δύο περιπτώσεις στις οποίες φώναξε παρών ο Φαμπιάνο τιμώρησαν την αδράνεια στην άμυνα των πρασίνων με τον Μάλεν και πάλι στις καθυστερήσεις.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Γρανάδα και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

5ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Ομόνοια – Αϊντχόφεν 1-2

(29′ Γκόμεθ / 40′, 90+2 Μάλεν)

Γρανάδα – ΠΑΟΚ 0-0

Βαθμολογία:

  1. Γρανάδα 4 (2-1)
  2. Αϊντχόφεν 3 (3-3)
  3. ΠΑΟΚ 2 (1-1)
  4. Ομόνοια 1 (2-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 05/11 (19:55)

Ομόνοια – Γρανάδα

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Τζιωνης, Παπουλής (80′ Ασάντε), Ντούρις (80′ Κακουλλής).

Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ): Μβόγκο, Χέντριξ, Τέζε, Μποσκάκλι, Μαξ, Σανγκαρέ, Τόμας, Ιχατάρεν, Μαντουέκε (83′ Φέιν), Γκέτσε, Μάλεν.

Σκόρερ: 29′ Γκόμεθ / 40′, 90’+2 Μάλεν

Κίτρινες: Γκόμεθ, Ασάντε / Τόμας, Τέζεμ, Φέιν

Αποβολές:

Διαιτητής: Ντονάτας Ρούμσας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ