aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: 63 χρόνια πίσω...

Ομόνοια: 63 χρόνια πίσω…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οριστικά στην 6η θέση θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα. Η ήττα 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ αφήνει τους πράσινους στους 36 βαθμούς, άρα η διαφορά από τη Νέα Σαλαμίνα (41) δεν ανατρέπεται στην τελευταία αγωνιστική.

Για δεύτερη σερί σεζόν οι πράσινοι τερματίζουν στην ντροπιαστική για την ιστορία τους λαοφιλούς σωματείου τελευταία θέση του πρώτου γκρουπ και γύρισαν τον χρόνο 63 χρόνια πίσω, όταν για δύο συναπτές περιόδους (1954-55, 1955-56) έμειναν στην 6η θέση.

Η 6η θέση είναι η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία της Ομόνοιας, η οποία είχε τερματίσει 7η την σεζόν 1953-54. Είναι η τέταρτη φορά που το τριφύλλι τερματίζει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Τα πιο πάνω αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφικής πορείας της Ομόνοιας φέτος. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και ήδη οι πράσινοι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής. Το τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο υποτάχτηκε στον ΑΠΟΕΛ, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικό, πέραν από μίας φάσης σε σουτ του Μαυρία. Η φάση στο πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ με τον Σόουζα να σκοράρει, ενώ ο Βύντρα τσακωνόταν με τον Μπέζιακ.

Στην επανάληψη και μετά το 2-0 οι παίκτες του Αναστασίου προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, μείωσαν σε 2-1, αλλά δεν κατάφεραν ούτε να αποφύγουν την ήττα, και πολύ περισσότερο να σπάσουν την «κατάρα» που τους θέλει να μην κερδίζουν για 25 σερί αγώνες τον αιώνιο αντίπαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ