aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟι 4 «πράσινοι» παίκτες σημείο αναφοράς στην ακτινογραφία της Ομόνοιας

Οι 4 «πράσινοι» παίκτες σημείο αναφοράς στην ακτινογραφία της Ομόνοιας

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (19:55) στην Τούμπα η Ομόνοια. Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα αγωνιστούν σε παιχνίδι ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ιστοσελίδα gazzetta.gr ακτινογραφεί το τριφύλλι σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τίτλο «Ομόνοια, η ομάδα του Μπεργκ».

Κάνει αναφορά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ τέσσερις παίκτες γίνονται σημείο αναφοράς ενόψει της αναμέτρησης και πρόκειται για τους Μποτεάκ, Λέτσιακς, Φαμπιάνο και Τζόρντι Γκόμεθ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Η Ομόνοια συναντά ξανά ελληνική ομάδα, αυτή τη φορά τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Ο Μπεργκ εκτόξευσε τους Κύπριους…

Η Ομόνοια ξεπέρασε τα εμπόδια των Αραράτ και Λέγκια Βαρσοβίας στον πρώτο και τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, καταφέρνοντας να πετάξει εκτός συνέχειας και τον Ερυθρό Αστέρα προτού φτάσει στα Playoffs. Εκεί, το εμπόδιο ήταν ανυπέρβλητο μιας και ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα και την ουσία για να την αφήσει εκτός συνέχειας. Ωστόσο, ο στόχος της εισόδου στους ομίλους του Europa League είχε επιτευχθεί! Η Ομόνοια βρίσκει ρυθμό στο κυπριακό πρωτάθλημα μετρά τρεις διαδοχικές νίκες, είναι αήττητη και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και τον Απόλλωνα. Πριν τον ΠΑΟΚ δείχνει πως έχει το μομέντουμ…

Ομόνοια, η ομάδα του προπονητή
Η Ομόνοια παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο από πέρυσι. Μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος ήταν συνεχώς στα ψηλά της βαθμολογίας μαζί με την Ανόρθωση. Μετά από πολλά χρόνια πολλώ αλλαγών και δεκάδων μεταγραφών κάθε καλοκαίρι, η φετινή Ομόνοια διατηρεί τον βασικό της κορμό από πέρυσι. Με τις φετινές προσθήκες έγινε ακόμα πιο δυνατή.

Ο Νορβηγός χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον κόσμο της Ομόνοια και στην διοίκηση. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους προπονητές της περσινής περιόδου (αν όχι ο καλύτερος). Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο πρόσωπο του από όλους τους ποδοσφαιριστές. Η Ομόνοια παίζει με τετράδα στην άμυνα (4-3-3, 4-2-3-1 ακόμα και με 4-4-2). Διαβάζει πολύ καλά τα παιχνίδια και οι αλλαγές του είναι πάντοτε σχεδόν αυτές που πρέπει. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι χαρακτηριστικό πως η Ομόνοια δε βρήκε δίχτυα μόνο στα δυο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ευκαιρίες σε νεαρούς!
Πέρυσι η αποκάλυψη της σεζόν ήταν η παρουσία του Αντρόνικου Κακουλλή και του Λοϊζου Λοϊζου. Δύο παιδιά από την Ακαδημία της Ομόνοιας (18 και 17 χρονών) στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ο Νορβηγός. Ο Κακουλλής είναι επιθετικός και ο Λοϊζου ακραίος επιθετικός. Φέτος δείχνει να βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι. Οι δύο τους αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας.

Τα μεγάλα ονόματα της Ομόνοιας
Ερίκ Μποτεάκ (Γάλλος ακραίος επιθετικός): Ταχύτατος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Μπεργκ στηρίζει πολλά στην εκρηκτικότητά του.

Γιαν Λέζιακς (Τσέχος, αριστερό μπακ): Παίκτης που κάνει τη διαφορά στα άκρα της Ομόνοιας. Θα καλύψει πολλά χιλιόμετρα, είναι πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι.

Τζόρντι Γκόμεθ (Ισπανός, αρχηγός, μέσος): Ο Ισπανός μέσος είναι ο αναντικατάστατος της ομάδας. Ο κρίκος που συνδέει άμυνα κι επίθεση, ο παίκτης που θα καλύψει πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο και θα βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο. Ο Μπεργκ τον εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλο…

Φαμπιάνο (τερματοφύλακας): Εντυπωσιακός γκολκίπερ, ο οποίος έδειξε και κόντρα στον Ολυμπιακό τα προσόντα του. Εχει εξαιρετική αντίληψη, πολύ καλός στα μακρινά σουτ, ένας «βράχος» κάτω από τα δοκάρια της Ομόνοιας.

Το αβαντάζ: Διατήρησε τον βασικό της κορμό και δεν έχασε παίκτες που ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι εκτός από τον Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ενισχύθηκε σε θέσεις που είχε ανάγκη και δυνάμωσε περισσότερο. Η Ομόνοια δεν έχει άγχος, έχει το μομέντουμ και αναμένεται να παρουσιαστεί πιο επιθετική σε σχέση με τα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ