aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑO KOA εξετάζει την πρόταση της Ομόνοιας για το Μακάρειο

O KOA εξετάζει την πρόταση της Ομόνοιας για το Μακάρειο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με αποφασιστικότητα για χρήση του Μακαρείου σταδίου ακόμη και από τη νέα περίοδο παρουσιάζεται η Ομόνοια. Το γεγονός αυτό εκφράζεται και από τη δεύτερη επιστολή που απέστειλε η Ομόνοια Ποδόσφαιρο προς τον ΚΟΑ, μέσω της οποίας ζητά η θέση του Οργανισμού εάν η πρότασή της ενδιαφέρει να τη συζητήσουν. Πληροφορίες του «Goal» φέρουν το Δ.Σ. του ΚΟΑ, στη σημερινή τακτική συνεδρία του (ήταν ορισμένη για χθες αλλά μεταφέρθηκε για σήμερα, λόγω του φιλικού της Νέας Σαλαμίνας με τη Μαγκούσα) ανάμεσα σε άλλα θέματα να το απασχολεί και η πρόταση της Ομόνοιας. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα συζητηθεί, θα αναλυθεί και άμεσα θα ενημερωθεί ο Σύλλογος της Λευκωσίας για την πρόθεση του Οργανισμού.

Παράλληλα, όπως πληροφορούμαστε, η Ομόνοια προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, αφού έδωσε οδηγίες σε συγκεκριμένο γραφείο να εκτιμήσει το κόστος των βελτιωτικών έργων που κρίνονται απαραίτητα να γίνουν, ώστε να φιλοξενήσουν την ομάδα της. Οι διοικούντες την Ομόνοια έχουν ήδη στα χέρια τους την εκτίμηση του κόστους, κάτι που θα παρουσιάσουν στον ΚΟΑ εφόσον είναι θετικός για να υλοποιηθεί η πρότασή τους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τιμωρία στον Σοάρες για την ασέβεια στον Αναστασίου  

Στην Ομόνοια προτίθενται, εάν υπάρξει κατάληξη με τον ΚΟΑ, να αρχίσουν άμεσα τα έργα με στόχο να είναι έτοιμο το Μακάρειο με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας στη νέα σεζόν. Πρόθεση των πρασίνων θα είναι η χρησιμοποίηση του Μακαρείου Σταδίου για 3-4 χρόνια, ώστε να απαλλαγούν από το ασύμφορο ποσό που πληρώνουν στο ΓΣΠ και ακολούθως ενδέχεται να προχωρήσει με την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Oι τρεις επιστροφές με ΑΠΟΕΛ

Στο «τριφύλλι», όπως το έχουν εκτιμήσει, το κόστος για το συγκεκριμένο διάστημα (βελτιωτικά έργα και έξοδα διαχείρισης του σταδίου ανά αγώνα), θα είναι μικρότερο σε σχέση με παραμονή τους στο ΓΣΠ με το υφιστάμενο ποσό που πληρώνουν. Το ποσό που θα δαπανήσει για τα έργα αναβάθμισης τους Μακαρείου σταδίου θα αποτελέσει δωρεά της Ομόνοιας προς τον κυπριακό αθλητισμό. Επίσης, δεν θα σταθεί εμπόδιο στη χρήση του σταδίου από τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται ήδη εκεί. Το προσεχές διάστημα αναμένεται εξέλιξη, με την μπάλα πλέον να είναι στα πόδια του ΚΟΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ