aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝα την πετιέται από ξαρχής

Να την πετιέται από ξαρχής

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δέχομαι όλα τα επιχειρήματα ότι: 1. Το δείγμα είναι (ακόμη) μικρό. 2. Υπάρχει (μεγάλη) δόση ενθουσιασμού, που μπορεί να παρασύρει. 3. Η εικόνα της δεν βγάζει μάτια. 4. Έχει αδυναμίες και φαίνονται. 5. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Και ότι άλλο μπορεί να επικαλεστεί ένας ανεξάρτητος και «ψυχρός» παρατηρητής. Αυτή η Ομόνοια ωστόσο βγάζει υγεία και έχει προοπτική. Θα τολμήσω μάλιστα να πω, πως έχει πολύ καλή προοπτική και δικαιούται να έχει φιλοδοξίες και προσδοκίες. Στο κάτω – κάτω, από τους ίδιους τους πράσινους εξαρτάται μέχρι που μπορούν να φτάσουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα, σε άλλο ένα ντέρμπι επαναβεβαίωσε πως ήρθε για να μείνει και με δέκα βαθμούς στο ενεργητικό της – σε τέσσερις αναμετρήσεις – δικαίως οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα πως στο «ταμπλό» υπάρχει «ακαταστασία». Σιγά, σιγά, πού θα πάει,  θα στρώσει κι αυτό. Έλεγα για την Ομόνοια του Μπεργκ, την Ομόνοια του Παπασταύρου που εκτός από τον Απόλλωνα έβγαλε και την Κάρτα «ασπροπρόσωπη»! Ναι, το δίχως άλλο το «τριφύλλι» θα δοκιμαστεί σε πολλά ακόμα «crash test», κανένας δεν είπε πως είναι ομάδα για πρωτάθλημα, αλλά όπως όλοι συνήθως λέμε, «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Αν μη τι άλλο από τα όσα είδαμε ως τώρα, οι πράσινοι είναι η πιο αξιόπιστη ομάδα. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Εδώ μιλάμε για τον ορισμό της Ομάδας. Ούτε «αστεράτο» ρόστερ, ούτε οικονομικές υπερβολές ή υπερβάσεις όπως τις λέμε, μόνο αναγκαία και «ελεγχόμενα» ανοίγματα. Καμιά σχέση με τα όσα έχουν προηγηθεί τα τελευταία τρία, τέσσερα χρόνια που προσπαθούσε να βγει από την «στενή», αγωνιστικά και οικονομικά. Σίγουρο αυτό.  Κι αυτό είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο κέρδος της «νέας» Ομόνοιας, όπως την είπαν κάποιοι πριν από εμένα. Πάμε τώρα πάρα κάτω…

Από τους υπόλοιπους πολύ λίγα πράγματα είδαμε. Καμιά ομάδα δεν εντυπωσίασε, δεν ξεχώρισε και δεν μας έδειξε κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, κάτι ενδιαφέρον. Η Ανόρθωση ίσως με τον Τιμούρ Κετσπάγια, όπως «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» έχει τις… μπάλες να μας δείξει κάτι καλό. Αντίθετα η Πάφος στις πρώτες αγωνιστικές παρά τις αντίθετες ενδείξεις (σε σχέση με το χρήμα που έριξε στις μετεγγραφές, αλλά και τα ονόματα που έφερε) απογοήτευσε, με τον Κόπιτς να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» (παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις).

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων για να τελειώνω θεωρώ πως η μηχανή τους δεν πήρε ακόμα μπρος και κάπου «μπουκκώνει», γι αυτό ας περιμένουμε λίγο ακόμη πριν πούμε κάτι περισσότερο. Εν κατακλείδι μάλλον θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ένα ανταγωνιστικό και άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα με την μείωση των ομάδων σε 12 να βοηθά επίσης και τη συνέχεια να αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική, με μπόλικο σασπένς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ