Μπλέξιμο (ξανά) με Ουζόχο και σοβαρές κατηγορίες για παράτυπη μετεγγραφή!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Μπλεγμένο ξανά το όνομα του Φρανσίς Ουζόχο σε άλλη μια περίεργη υπόθεση, που αφορά αυτή τη φορά τη μετεγγραφή του στη Λα Κορούνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «The Sun Nigeria», η μεταφορά του Νιγηριανού τερματοφύλακα στην ισπανική ομάδα έγινε παράτυπα όπως υποστηρίζει η ακαδημία Campos Football της Νιγηρίας.

Όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της εν λόγω ακαδημίας, Οσούτζι Πάτρικ Ικετούνκου, για τη μετεγγραφή του Ουζόχο χρησιμοποιήθηκαν ψεύτικα στοιχεία από τον διευθυντή της Aspire Academy στη Νιγηρία, Σαμ Αχμέντου με τις «ευλογίες» του διευθυντή της Νιγηριανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Νασίρου Τζιβρίλ. «Ο Ουχόζο ήταν παίκτης μας από το 2010 και δεν τον πωλήσαμε ή τον δανείσαμε σε οποιαδήποτε λέσχη. Όταν πήγε στο εξωτερικό, διαμαρτυρηθήκαμε και ο Νασίρου Τζιβρίλ υποσχέθηκε να λύσει το ζήτημα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει συνωμοσία για να μας αρνηθούν τι μας οφείλουν», ισχυρίζεται ο Ικετούνκου.

Η ακαδημία Campos Football αναφέρεται με στοιχεία λέγοντας ότι η τις 18 Φεβρουαρίου 2010, ο πατέρας του Ουζόχο, Αζουμπουίκε Κλέτους, υπέγραψε συμβόλαιο με τον πρόεδρο της Aspire Academy (εδρεύει στο Κατάρ), την στιγμή που ο γιος του είχε ολοκληρώσει τη σσυμφωνία με την Ακαδημία Campos στις 12 Μαρτίου 2011 και αγωνίστηκε σε ματς στις 31 Ιουλίου 2011.

Η ακαδημία Campos Football επιμένει ότι η μετεγγραφή έγινε παράτυπα και αξιώνει αποζημιώσεις για τα δικαιώματα ανάπτυξης από τη μετεγγραφή του Φρανσίς Ουζόχο, ενώ  Aspire Academy αναφέρει ότι ο Ουζόχο υπέγραψε συμφωνία δηλώνοντας ότι δεν είχε ομάδα στη Νιγηρία.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο πατέρας του Ουζόχο, όχι μόνο υπέγραψε συμφωνία με την Aspire, αλλά είχε ετήσιο μισθό 6000 δολαρίων, ενώ ο ίδιος ο Ουχόζο πήρε υποτροφία για πέντε χρόνια. «Ο πατέρας του Ουχόζο εξακολουθούσε να παίρνει από την Aspire 3.000 δολάρια, λανθασμένα μετά την αποφοίτησή του γιου του. Ωστόσο, έχει επιστρέψει μέρος των χρημάτων», εξήγησε ο διευθυντής της Aspire.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ