Μπεργκ: «Αυτός ήταν ο στόχος μου στην Ομόνοια και τον πέτυχα»

Δηλώσεις στην πολωνική ιστοσελίδα «Super Express» παραχώρησε προ ημερών ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με όλους στο «πράσινο» στρατόπεδο. Ο Νορβηγός τεχνικός ανέφερε πως ερχόμενος στο «τριφύλλι» είχε ως στόχο να επαναφέρει την Ομόνοια στις επιτυχίες κάτι που θεωρεί ότι πέτυχε, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον του και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια μέρα στη Λέγκια, δεν έκλεισε την πόρτα.

«Φυσικά, θα προτιμούσαμε να τελειώσουμε τη σεζόν και στο γήπεδο για να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, αλλά… Συνολικά δείξαμε γιατί η Ομόνοια ήταν η καλύτερη ομάδα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Όσον αφορά την απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης: Το δέχομαι, νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι τώρα ένα «μικρό πράγμα» σε σύγκριση με αυτό που περνά ο κόσμος. Ναι, η κυπριακή ομοσπονδία ετοίμασε ένα πρωτόκολλο επιστροφής, αλλά ήταν διαφορετικό σε ορισμένα σημεία από ό,τι με τα σχέδια για την επιστροφή στην κανονικότητα άλλων τομέων. Και έτσι οι κυπριακές αρχές αποφάσισαν ότι δε θα ευνοήσουν το ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλους κλάδους, εξ ου και η απόφαση να διακοπεί η σεζόν».

«Η Ομόνοια είναι ένα μεγάλο κλαμπ για τα κυπριακά δεδομένα, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια ήταν «αδύνατη». Ήρθε ένας νέος πρόεδρος εδώ και 1,5 χρόνο, ένας νέος αθλητικός διευθυντής εδώ και μισό χρόνο και οι καλοκαιρινές μετεγγραφές αποδείχθηκαν πολύ επιτυχημένες. Ο στόχος μου ήταν να αποκαταστήσω το μεγαλείο της Ομόνοιας και το πέτυχα. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος», είπε για τη συνεργασία του με τους «πράσινους».

Ακολούθως απάντησε σε ερώτηση εάν κάποια μέρα θα επιστρέψει στη Λέγκια Βαρσοβίας: «Είμαι μόλις 50 ετών. Σκοπεύω να δουλέψω ως προπονητής για άλλα 10-15 χρόνια. Με μια λέξη: στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να πείτε “ποτέ”. Όταν πρόκειται για το μέλλον το αφήνω πάντα ανοιχτό, αλλά τώρα επικεντρώνομαι πλήρως στην Ομόνοια. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο, τον αθλητικό διευθυντή, την ομάδα και, όπως είπα, έχω συμβόλαιο. Αυτό το σημείο, είναι το πιο σημαντικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ