aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜια εικόνα… μοχλός πίεσης για ενίσχυση στην Ομόνοια (άλλες 2-3 προσθήκες)

Μια εικόνα… μοχλός πίεσης για ενίσχυση στην Ομόνοια (άλλες 2-3 προσθήκες)

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

H Ομόνοια δεν άρεσε στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Ελαφρυντικά υπάρχουν, με σημαντικότερο ότι μόλις τώρα άρχισε το βασικό στάδιο προετοιμασίας και μέχρι τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας, υπάρχει αρκετός χρόνος. Επίσης, στην ομάδα που παρουσίασε ο Χένινγκ Μπεργκ απέναντι στην Μπεϊτάρ, θεωρείται βέβαιο πως μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα προκύψουν αρκετές διαφοροποιήσεις, τέσσερα με πέντε νέα πρόσωπα.

Εκεί που κρίνεται η Ομόνοια είναι στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση μετεγγραφών, ιδιαίτερα σε θέσεις που υπάρχουν κενά, όπως του αριστερού μπακ, του αριστερού εξτρέμ και του επιτελικού μέσου. Εκεί εστιάζεται και η προσπάθεια ενίσχυσης τη δεδομένη στιγμή, όμως ίσως να έπρεπε να γίνει νωρίτερα.

Η εικόνα που παρουσίασε η Ομόνοια στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι, αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο… μοχλό πίεσης προς την Ομάδα Προγραμματισμού για την υλοποίηση άμεσα κάποιων μετεγγραφών. Γιατί, δεν είναι μόνο να μπουν στην ομάδα άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές αλλά να μπορέσει ο Μπεργκ να δουλέψει και να παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο. Άλλωστε, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που θα αρχίσουν τη σεζόν θα είναι νεοφερμένοι και είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλουν τον χρόνο για να αποκτήσουν ομοιογένεια.

Οι πράσινοι, λοιπόν, θα μπορούν να κριθούν πολύ πιο αυστηρά όταν θα ενταχθούν στην ομάδα και οι επόμενες μετεγγραφικές κινήσεις. Τα φιλικά θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ομοιογένειας. Επιπλέον, όπως φάνηκε στο φιλικό με την Μπεϊτάρ, η Ομόνοια έχει την ανάγκη από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και κυρίως προσωπικότητες. Είναι κάτι που φαντάζει αναγκαίο για να μπορέσει να ανεβάσει το επίπεδό της. Ο δρόμος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι μακρύς, όμως για να αυξήσει τις πιθανότητες ετοιμότητας και καλής υποφερτής εικόνας με το «καλημέρα» στη σεζόν, θα πρέπει να «τρέξει» τις επόμενες προσθήκες.

Εάν μπορεί να λεχθεί κάτι θετικό για την εικόνα της Ομόνοιας στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους, είναι η φιλοσοφία την οποία προσπαθεί να περάσει ο Μπεργκ. Το «τριφύλλι» έβγαζε αρκετούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση, δείγμα της φιλοσοφίας του προπονητή της. Γι’ αυτό άλλωστε οι πράσινοι προχώρησαν σε συνεργασία με τον Μπεργκ, επειδή ο τρόπος παιχνιδιού που αρέσκεται, συνάδει με το DNA της Ομόνοιας.

Όπως και να έχει, η Ομόνοια θέλει δουλειά, πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς. Η μπάλα είναι στα πόδια του προπονητή της να βελτιώσει την εικόνα της, αλλά και στην Ομάδα Προγραμματισμού για να υλοποιήσει σύντομα τουλάχιστον άλλες δυο-τρεις μετεγγραφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ