aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Κόουτς, άλλαξέ το!»

«Κόουτς, άλλαξέ το!»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Χρειάστηκε η παρουσία του Χριστοφή στον αγωνιστικό χώρο και αφού πέρασαν 82 λεπτά αγώνα, για να φτιάξει μεγάλη φάση η Ομόνοια προχθές στο Δασάκι. Ο διεθνής άσος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να περνά δίπλα από την αντίπαλη εστία. Δέκα λεπτά μετά έδωσε την ασίστ στον Ντέρμπισαϊρ και στην τελευταία φάση του αγώνα (90’+8’) μόνος σούταρε έξω. Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά η Ομόνοια ήταν στο τέλος με πρωταγωνιστή τον Χριστοφή.

Ναι, ο Τζίμης πέρασε από σοβαρό τραυματισμό, στην πορεία απεκόμισε κι άλλα προβλήματα που τον έθεσαν εκτός ρυθμού, όμως μένοντας στον πάγκο δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που ο ίδιος επιθυμεί αλλά και προσδοκούν οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας. Άλλωστε, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία είχε συμβολή σε επιτυχίες της Ομόνοιας. Πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ στο ματς με την ΑΕΖ στο Παφιακό (1-0), ενώ στους αγώνες με τις ΑΕΚ και Δόξα, έδωσε ασίστ και πάλι στον Ντέρμπισαϊρ από παρόμοια θέση όπως προχθές. Είναι ικανός να πλαγιοκοπήσει την αντίπαλη άμυνα και να στείλει μπαλιά στην περιοχή, ενώ με την ταχύτητά του δίνει ξεχωριστό ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του.

Με την παρουσία του προχθές φώναξε ακόμη πιο έντονα στον Κάρβερ να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας, να του δώσει θέση στο αρχικό σχήμα ως ακραίος επιθετικός και με τον Ντέρμπισαϊρ μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα, με το υφιστάμενο ρόστερ (μετά και την αποχώρηση του Τουρέ λόγω εθνικών υποχρεώσεων), ο προπονητής μπορεί να υποστηρίξει το 4-2-3-1 σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το 4-4-2 σε ρόμβο. Δεν το λέμε εμείς αλλά το γήπεδο, που είναι και καθρέφτης. Και το ερώτημα των φίλων της Ομόνοιας είναι, κατά πόσο επιβάλλεται σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα να παρουσιάζεται με το ίδιο σύστημα.

Η αξιοποίηση των ακραίων επιθετικών, τη στιγμή που η Ομόνοια διαθέτει επιθετικό κλάσης στην αντίπαλη περιοχή όπως είναι ο Ντέρμπισαϊρ, φαντάζει αναγκαία. Η πίεση στον Άγγλο προπονητή, όχι μόνο για την εμμονή του στον σχηματισμό, τη διαχείριση του ρόστερ αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα συνεχίζει να είναι αδιόρθωτη μεσοαμυντικά, όλο και αυξάνεται. Στον ίδιο εναπόκειται να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ