aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΚατά 66% πρωταθλήτρια η Ομόνοια!

Κατά 66% πρωταθλήτρια η Ομόνοια!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ατάκα «η επίθεση κόβει εισιτήρια, η άμυνα δίνει τίτλους», επιβεβαιώνεται κατά τα 2/3 (ποσοστό 66%), από τη σεζόν 2007-08 και ένθεν που το πρωτάθλημά μας διεξάγεται με τη σημερινή μορφή του, σε δύο φάσεις. Στις 8 από τις 12 σεζόν (δεν υπολογίζεται η περσινή αφού είχαμε διακοπή στην 23η αγωνιστική) το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα που διέθετε την καλύτερη αμυντική γραμμή. Στατιστικό που δείχνει σε μεγάλο βαθμό πρωταθλήτρια την Ομόνοια. Την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή με διαφορά επτά βαθμούς από ΑΕΛ και Απόλλωνα, που αγωνίζονται σήμερα.

Τα 14 γκολ παθητικό για την Ομόνοια σε 30 αγώνες, είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις από το 2007-08 έως και πρόπερσι. Συγκεκριμένα, είναι η δεύτερη καλύτερη μετά τα 9 γκολ παθητικό της ΑΕΛ τη σεζόν 2011-12 που κατέκτησε το πρωτάθλημα τελικά με μόλις 10 γκολ παθητικό σε 32 αγωνιστικές. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων, δηλαδή 14, είχε δεχθεί και ο ΑΠΟΕΛ σε 30 αγώνες τη σεζόν 2012-13. Είχε ολοκληρώσει τη σεζόν, στην οποία στέφθηκε πρωταθλητής, με 19 γκολ παθητικό.

Η Ομόνοια, λοιπόν, με ισχυρό όπλο την αμυντική γραμμή της, παρουσιάζεται βάσει των σημερινών βαθμολογικών δεδομένων ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Την προσπάθειά της ενισχύει και το πιο πάνω στατιστικό, που φέρει το 66% την ομάδα που διαθέτει την καλύτερη άμυνα να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα. Είναι στα δικά της πόδια να κόψει πρώτη το νήμα. Με άμυνα που… σπάει κόκαλα (στα 18 από τα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος διατήρησε ανέπαφη την εστία της) και έναν Φαμπιάνο που κατεβάζει τα ρολά σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, τρέχει με αποφασιστικότητα για τίτλο πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ