Η Ομόνοια σουλουπώθηκε, αλλά πάλι το ερώτημα και το στοίχημα παραμένει

Eίναι ποιοτικότερη από την περσινή, μένει να δούμε αν είναι καλύτερη και από τους βασικούς της αντιπάλους...

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Στην αρχή -κατά τη διάρκεια της μετεγγραφικής περιόδου- όλοι οι οπαδοί της Ομόνοιας είχαν την απορία κατά πόσο θα είναι καλή η φετινή Ομόνοια. Μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές διαπίστωσαν ότι όντως δεν έχει σχέση με τις αντίστοιχες Ομόνοιες των προηγούμενων χρόνων. Είναι σαφώς ποιοτικότερη. Το ερώτημα όμως δεν θα έπρεπε να είναι κατά πόσο βελτιωμένη είναι η Ομόνοια, αλλά αν μπορεί να ξεπεράσει κάποια από τις πρωταγωνίστριες των τελευταίων χρόνων.

Είναι παραδεχτό πως έχουν έρθει αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και το κυριότερο πως έχει φτιάξει η άμυνά της, έχοντας μπροστάρη έναν ικανό τερματοφύλακα που της έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι διαπιστωμένο ανασύροντας από το μυαλό την ευκολία με την οποία οι αντίπαλοι, μικροί και μεγάλοι, τις έκαναν με ευκολία φάσεις στην εστία της.

Μπορεί η φετινή Ομόνοια να σουλουπώθηκε, αλλά πάλι το στοίχημα παραμένει: Σε ποια θέση είναι ικανή να τερματίσει; Ότι βελτιώθηκε δεν αφαιρεί το δικαίωμα και στις υπόλοιπες ομάδες να εμφανιστούν στον ίδιο βαθμό βελτιωμένες. Οπότε η βαθμολογική θέση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια μπορεί να μην αλλάξει ή να αλλάξει κατ’ ελάχιστον. Δηλαδή μία θέση πιο πάνω.

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την πρόοδό της θα πρέπει να έχουμε συγκριτικά στοιχεία. Και προφανώς αυτά για να αποκτήσουν αξιοπιστία δεν θα πρέπει να είναι οι Ομόνοιες των πρόσφατων χρόνων, αλλά οι αντίπαλοί της, που τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Αυτές θέλει να ξεπεράσει, με αυτές θα παλέψει για να κερδίσει εισιτήριο για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα και τίτλους.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων θα είναι σοφότερο να αναμένουμε λοιπόν τουλάχιστον τα πρώτα παιχνίδια με ομάδες με παρόμοιες φιλοδοξίες. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (εκτός) και τον Απόλλωνα (εντός), τις δύο ομάδες που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση την περσινή σεζόν, ενώ στην 5η και την 6η αγωνιστική θα αγωνιστεί εκτός έδρας με άλλες δύο φιλόδοξες ομάδες, την Πάφο και την Ανόρθωση. Κάπου εκεί στα μισά του α’ γύρου της κανονικής περιόδου θα ξεκαθαρίσει περισσότερο η εικόνα όχι για αν είναι καλύτερη ομάδα η φετινή Ομόνοια, αλλά αν είναι σε θέση να διεκδικήσει αξιώσεις τους στόχους που έχει θέσει.

Στο κάτω-κάτω αυτό είναι που μετρά στο τέλος της ημέρας. Κερδίζοντας ντέρμπι, εκεί που πέρσι νοσούσε, προφανώς αυτό θα σημαίνει πως έχει μειώσει τη μεταξύ τους απόσταση ή ισοφαρίσει ή και ξεπεράσει. Όμως μέχρι τότε το μόνο που μπορούμε να κρατάμε είναι πως τουλάχιστον σε σύγκριση με την περσινή, προπέρσινη και πριν από εκείνη τη χρονιά, η φετινή Ομόνοια είναι καλύτερη.