aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ Ομόνοια φέτος «φωνάζει» πως έχει βάθος

Η Ομόνοια φέτος «φωνάζει» πως έχει βάθος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το βάθος σε μια ομάδα, οι καλές επιλογές στον πάγκο δηλαδή, κρίνεται ως ένα από τα σημαντικά στοιχεία που μπορούν να τη συνοδεύουν στην προσπάθειά της για πετυχημένη σεζόν. Να έχει αρκετούς ισάξιους ποδοσφαιριστές που θα δίνουν μάχη στις προπονήσεις για να κερδίσουν τον προπονητή τους και παράλληλα θέση στο αρχικό σχήμα.

Την ίδια ώρα, θα μπορεί και ο προπονητής την ώρα του αγώνα γυρνώντας στον πάγκο να μην πονοκεφαλιάζει για τις επιλογές ως αλλαγή, αλλά να είναι βέβαιος ότι όποιος κι αν περάσει στον αγώνα, θα βοηθήσει. Θα αντικαταστήσει επάξια τον συμπαίκτη του που άρχισε το ματς αλλά λόγω κούρασης ή διαφοροποίησης του πλάνου θα πρέπει να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Βάσει της εικόνας στα πρώτα δύο ματς αλλά και των επιλογών που υπάρχουν στο ρόστερ, η Ομόνοια φέτος «φωνάζει» πως έχει βάθος. Μάλιστα, κάποιοι υποχρεωτικά θα βλέπουν το ματς της ομάδας τους από την εξέδρα. Όχι κατ’ ανάγκην οι ίδιοι, αλλά οι επιλογές για την 20άδα θα γίνονται από τον Μπεργκ αναλόγως του αντιπάλου και των απαιτήσεων ενός αγώνα. Σημαντικό στοιχείο για υλοποίηση των στόχων της Ομόνοιας. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ήρθαν στην ομάδα ποιοτικοί ποδοσφαιριστές αλλά και γιατί διατηρήθηκαν στο ρόστερ οι καλύτεροι από την περσινή περίοδο.

Στο ματς με τη Δόξα, στην πρεμιέρα, ο Μπεργκ είχε στον πάγκο τους Παναγή, Μανρίκε, Μίκου, Γκόμες, Εζρά, Τζιωνή, Παναγιώτου, Μαυρία, Χριστοφή. Την ίδια ώρα, εκτός ήταν οι τραυματίες Κατελάρης και Λοΐζου αλλά και οι Νικολάου, Κυριακίδης, Ραμίρες (αποχώρησε), Χαραλάμπους και Κακουλλής.

Ακολούθως, στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, υπήρχαν οι επιλογές των Παναγή, Περέιρα, Μανρίκε, Μίκου, Ορτέγα, Τζιωνή, Παναγιώτου, Κούσουλου, Χριστοφή. Εκτός ήταν και πάλι οι Κατελάρης, Λοΐζου, Νικολάου, Κυριακίδης, Ραμίρες, Χαραλάμπους και Κακουλλής. Στους πιο πάνω προστίθεται, πλέον, και ο Χούμποτσαν.

Γίνεται αντιληπτό πως η Ομόνοια αρχίζει τη σεζόν με αυξημένες ποιοτικά επιλογές. Είναι σημαντικό να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Σ’ αυτό θα συμβάλει και η διαχείριση της οποίας θα τύχει το έμψυχο δυναμικό από την τεχνική ηγεσία. Ήδη ο Μπεργκ από το πρώτο στο δεύτερο ματς άλλαξε τρία πρόσωπα, δείγμα ότι δεν διστάζει να κάνει αλλαγές, ενώ εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Είναι μόλις στην αρχή, υπάρχει δρόμος για να μας δείξει τις προθέσεις του ο Νορβηγός προπονητής όσον αφορά στο ρόστερ, αυτούς που θα εμπιστευθεί περισσότερο και θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό. Άλλωστε, λίγο ή πολύ είναι αναπόφευκτο αφού σίγουρα δεν είναι όλοι ισάξιοι, αλλά επιβάλλεται κιόλας για την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ