aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ νέα Ομόνοια επί σκηνής…

Η νέα Ομόνοια επί σκηνής…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ώρα της αλήθειας… Τέλος τα φιλικά παιχνίδια και οι δοκιμές. Έφθασε η ώρα της πράξης για τη νέα Ομόνοια, που είναι έτοιμη να παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα, κάνοντας αρχή από τον αγωνιστικό χώρο του Μακάρειου Σταδίου απέναντι στη Δόξα (19:00, Cytavision 1), για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μια παντελώς νέα ομάδα, αφού προχώρησε σε 13 μετεγγραφές, αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί με οκτώ ή και εννέα νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, έχοντας ως στόχο τη νίκη αλλά και μακροπρόθεσμα τη διάκριση σε μια απαιτητική σεζόν.

Οι πράσινοι είναι φιλόδοξοι, έδειξαν στα… δοκιμαστικά να διαθέτουν ποιότητα, εμπειρία και βάθος, που θα τους επιτρέψουν να φθάσουν ψηλά και να επαναφέρουν τα χαμόγελα στον διψασμένο κόσμο τους. Στελεχώθηκαν πολύ καλά βάσει του δείγματος στα φιλικά παιχνίδια και εισέρχονται με απαιτήσεις, θέλοντας να αφήσουν πίσω τους την αρνητική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Άλλαξε τακτική ο Μπεργκ, γεμάτη στα «φτερά» η Ομόνοια

Πρεμιέρα από το Μακάρειο θα κάνει, λοιπόν, η Ομόνοια. Θα ψάξει το πρώτο τρίποντο, προδιαθέτοντας και τον κόσμο της για το τι θα ακολουθήσει. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πρεμιέρα απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο που έχει τις δικές του βλέψεις. Σε τέτοια περίπτωση αυτό που προέχει είναι το αποτέλεσμα, ωστόσο εάν η Ομόνοια καταφέρει να συνδυάσει επιτυχία με καλή εμφάνιση, θα είναι το ιδανικότερο σενάριο.

Όσον αφορά στις επιλογές του Μπεργκ για το αρχικό σχήμα, στο πρόσφατο φιλικό με την ΑΕΛ έδειξε σε μεγάλο βαθμό την πρόθεσή του για το αρχικό σχήμα στη σημερινή πρεμιέρα. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, οι πράσινοι αναμένεται να παρουσιαστούν με τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: κάτω από τα δοκάρια ο Ουζόχο. Η άμυνα στην τετράδα, από δεξιά προς αριστερά, Περέιρα, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς. Στη μεσαία γραμμή, ο Κούσουλος έχει προβάδισμα έναντι του Γκόμες σε ρόλο ανασταλτικού και θα τον πλαισιώσει ο Γκόμεθ.

Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Μποτεάκ δεξιά και Έζρα αριστερά έχουν τον πρώτο λόγο. Πίσω από τον προωθημένο Ντέρμπισαϊρ, που εκτός απροόπτου θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής αφού ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού, θα κινείται ο Τιάγκο. Θέση που διεκδικεί με αξιώσεις και ο Ορτέγα. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Κατελάρης και Λοΐζου, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Ραμίρες, Κυριακίδης, Νικολάου, Χαραλάμπους, και Κακουλλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ