aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑH Oμόνοια των… Εθνών

H Oμόνοια των… Εθνών

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η παρουσία ενός Ισπανού σε καίριο πόστο στην Ομόνοι  α, όπως είναι ο Άνχελ Γκόμεθ σε αυτό του τεχνικού διευθυντή, ενδεχομένως να έδινε αρχικά την εντύπωση πως θα δημιουργούσε μια… ισπανική ομάδα. Ωστόσο, βάσει της επιλογής ξένων / κοινοτικών ποδοσφαιριστών που έκανε έως τώρα ο Γκόμεθ και σε συνδυασμό με αυτούς που διατηρήθηκαν στο ρόστερ, δημιουργείται μια πολυεθνική ομάδα.

Ναι μεν, οι πλείστοι ξένοι ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Ισπανία, συγκεκριμένα πέντε, ωστόσο στο ρόστερ της Ομόνοιας υπάρχουν 19 ποδοσφαιριστές από 13 διαφορετικές χώρες! Μαζί με τους Κύπριους γίνονται 14 οι χώρες προσέλευσης των παικτών που πλαισιώνουν το ρόστερ του «τριφυλλιού». Από τους Ισπανούς μόλις δύο είναι οι έμπειροι, οι άλλοι τρεις είναι νεαροί που θα πάρουν θέση στον Κατάλογο Β και στους οποίους επενδύει ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων.

Οι 19 λεγεωνάριοι ποδοσφαιριστές είναι οι ακόλουθοι: Μεχίας, Λόπεθ, Μανρίκε, Μόντες, Εντρένα (Ισπανία), Γκαφούρ, Λοέ (Γαλλία), Ντέρμπισαϊρ, Γκρίνιτζ (Αγγλία), Μότα (Ιταλία), Βύντρα (Ελλάδα), Σοάρες (Πορτογαλία), Ζίβετς (Ολλανδία), Κιπιάνι (Ρωσία), Ενρίκες (Μεξικό), Αραούζο (Βραζιλία), Αλμπίν (Ουρουγουάη), Αντόνια (Κουρακάο), Αζίζ (Μπουρκίνα Φάσο).

Διαβάστε επίσης: Κάνουν λόγο για αποχώρηση – έκπληξη του Μόττα 

Από τους πιο πάνω, οι 13 είναι στον Κατάλογο Α και οι έξι στον Κατάλογο Β. Υπάρχουν, λοιπόν, δυο κενές θέσεις για την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών, που αναμένεται να καλυφθούν από κεντρικό αμυντικό και επιθετικό. Από τους 19 λεγεωνάριους που διαθέτει σήμερα η Ομόνοια στο ρόστερ της, οι επτά συνεχίζουν από την περσινή σεζόν και οι υπόλοιποι δώδεκα είναι νεοφερμένοι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Φεύγουν 7+1 παίκτες από το «Ηλίας Πούλλος» με δανεισμό

Είναι ξεκάθαρο πως, ο Άνχελ Γκόμεθ δεν έχει ως στόχο να φτιάξει… ισπανική ομάδα όσον αφορά στις επιλογές. Η φιλοσοφία αναμένεται να είναι ισπανική, με κύριο χαρακτηριστικό την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, όμως η παρουσία παικτών από άλλες σχολές προδίδει πως, θέλει η νέα Ομόνοια να έχει κι άλλα χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα αρκετές από τις επιλογές του Γκόμεθ, είχαν πετυχημένο πέρασμα από την Ισπανία, γνωρίζουν τη φιλοσοφία και είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τον τρόπο παιχνιδιού που θα θελήσει να περάσει ο Χουάν Κάρλος Ολίβα.

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ
Τόμας Μεχίας Τερματοφύλακας Ισπανία
Μάρκο Μότα Αμυντικός Ιταλία
Ζαΐλσον Αραούζο Αμυντικός Βραζιλία
Λουκάς Βύντρα Αμυντικός Ελλάδα
Ίσμα Λόπεθ Αμυντικός Ισπανία
Mίκαελ Γκαφούρ Αμυντικός Γαλλία
Άλεξ Σοάρες Μέσος Πορτογαλία
Χόρχε Ενρίκες Μέσος Μεξικό
Ραούλ Λοέ Μέσος Γαλλία
Χουάν Αλμπίν Μέσος Ουρουγουάη
Ματ Ντέρμπισαϊρ Επιθετικός Αγγλία
Ζαρσίνιο Αντόνια Επιθετικός Κουρακάο
Σάσα Ζίβετς Επιθετικός Σλοβενία

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Β

Κριστιάν Μανρίκε Αμυντικός Ισπανία
Κρις Μόντες Μέσος Ισπανία
Χουανάν Εντρένα Επιθετικός Ισπανία
Νικολάι Κιπιάνι Επιθετικός Ρωσία
Στεφάν Αζίζ Κι Επιθετικός Μπουρκίνα Φάσο
Τζόρνταν Γκρίνιτζ Επιθετικός Αγγλία

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ