aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑH γκάφα της Λέγκια πριν την Ομόνοια και το ιστορικό διπλό με Σανγκόι

H γκάφα της Λέγκια πριν την Ομόνοια και το ιστορικό διπλό με Σανγκόι

Αναδρομή στις «μονομαχίες» της Λέγκια κόντρα σε κυπριακές ομάδες έκαναν οι Πολωνοί με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση απέναντι στην Ομόνοια για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λέγκια κληρώθηκε δύο φορές στο παρελθόν με ομάδες από την Κύπρο και πήρε ισάριθμες προκρίσεις.

Πάντως, οι Πολωνοί λανθασμένα γράφουν ότι κέρδισαν τρεις αγώνες και ηττήθηκαν μία φορά. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1999-2000 είχαν αντιμετωπίσει την Ανόρθωση για τον α’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην Κύπρο η «Κυρία» κέρδισε 1-0 με γκολ του Εγκωμίτη, όμως έχασε την πρόκριση καθώς ηττήθηκε 2-0 στο «Βόιτσκα Πολσγκιέγκο». Τη σεζόν 2013-14 η Λέγκια έπαιξε με τον Απόλλωνα για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Την «πλήγωσε» ο Ζουράφσκι, πήρε εκδίκηση ο Σέρινταν (vid)

Η ομάδα της Λεμεσού είχε χάσει 2-0 στο ΓΣΠ και κέρδισε 1-0 στην Πολωνία με γκολ του Γκαστόν Σανγκόι στην πρώτη εκτός έδρας νίκη κυπριακής ομάδας σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ