Green Fanatics: «Ο… τρομονόμος και το μήνυμα στα “μαύρα κοράκια”»

Την παρουσίασή του έκανε το νεοσύστατο ΣΥΦΙ Λευκωσίας, ο οποίος όπως αναφέρθηκε έχει ήδη τριψήφιο αριθμό μελών. O Σύνδεσμος Φιλάθλων Λευκωσίας Ομόνοιας – Green Fanatics παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στο Οίκημα του Σωματείου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλυσε τους λόγους ίδρυσης του και τις απόψεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Παρών ήταν ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, Δημήτρης Γρηγόρη, πρόεδρος του Σωματείου Λώρης Κυριάκου, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Δημητρίου, μέλη και στέλεχη του Fan Club Λακατάμειας, του ΣΥ.ΦΙ Λάρνακας, του ομίλου γυναικών καθώς επίσης και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

«Σκοπός της ίδρυσης του Συνδέσμου είναι η στήριξη ολόκληρου του οικοδομήματος της Ομόνοιας και όλων των τμημάτων της. Η δύσκολη περίοδος που διανύει ο ΑΣΟΛ, δεν μπορεί να αφήσει κανένα Ομονοιάτη και Ομονοιάτισσα αδιάφορους. Ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι η πρωτοβουλία για δημιοργία του ΣΥ.Φι δεν έγινε για να αντικαταστήσει, αλλά ούτε και για να αναλάβει τον ρόλο του οποιοδήποτε. Τονίζουμε ότι στόχος μας είναι η καλύτερη οργάνωση του κόσμου της Λευκωσίας, με μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα το καλό της ομάδας μας», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Νάσος Κούκος.

Οι Green Fanatics εξέφρασαν και αυτοί με τη σειρά τους την αντίθεσή τους στο μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου: «Μας απασχολεί έντονα το θέμα το τρομονόμου που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζεται επιλεκτικά. Στη δική μας αντίληψη ο νόμος ούτε επιδιώκει, ούτε εξυπηρετεί τη μείωση της εξάλειψης της βίας στους αθλητικούς χώρους αλλά την μετακίνηση και μεταφορά της εκτός των γηπέδων. Καμία πρόνοια της εν λόγω νομοθεσίας δε σκοπεύει στην πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους ούτε και στην ορθή διαπαιδαγώγηση των φιλάθλων. Είναι προφανές για εμάς ότι πέραν του φακελώματος, η νομοθεσία στην ολότητά της εξυπηρετεί συγκεκριμένα τηλεοπτικά και οικονομικά συμφέροντα χωρίς να νοιάζεται για την επίλυση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι σεβόμαστε και εκτιμούμε τόσο τους οπαδούς της ομάδας μας που επέλεξαν να πηγαίνουν στο γήπεδο, όσο και αυτούς που επιλέγουν να παρακολουθούν την Ομόνοιά μας εκτός γηπέδου».

Ακολουθώς, έγινε αναφορά και στη διαιτησία του προχθεσινού αγώνα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν είχαμε σκοπό μας να τοποθετηθούμε στην πρώτη μας συνέντευξη Τύπου στο θέμα που απασχολεί τα κατεστημένα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η κυριακάτικη σφαγή δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη. Στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα στα μαύρα κοράκια του κυπριακού Οργανισμού Ποδοσφαίρου, της διαιτησίας και τους λοιπούς συγγενείς ότι δεν μπορούν τα βάλουν με το οικοδόμημα που λέγεται Ομόνοια. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους πιο συσπειρωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο διψασμένους. Κατά τα άλλα, βγήκαν τη λύση για τη βία στα γήπεδα μέσω του τρομονόμου. Κι όμως αυτοί που ρίχνουν το σπόρο της βίας εντός και εκτός γηπέδου αλληλοστηρίζονται. Δεν πρόκειται να επεκταθούμε περισσότερο, ούτε όμως να περιμένουν ότι θα τους ανεχτούμε».

Ο Λώρης Κυριάκου στη σύντομη ομιλία του προς του παρευρισκόμενους ανέφερε: «Εκ μέρους του ΔΣ συγχαίρω τα παιδιά για την πρωτοβουλία. Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν περισσεύει κανένας. Είδαμε τι έγινε στην Αρένα. Η Ομόνοια είναι μία. Δεν ξεχωρίζουμε το ένα κομμάτι από το άλλο. Αντιπροσωπεύουμε την Ομόνοια. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ