aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΈνα γυναικείο φαινόμενο στον δρόμο της Ομόνοιας

Ένα γυναικείο φαινόμενο στον δρόμο της Ομόνοιας

Η σφυρίχτρα στο στόμα. Τα μάτια στη μπάλα. Και όχι μόνο. Σφύριγμα! Όλο το γήπεδο περιμένει την απόφαση. Η Στεφανί Φραπάρ είναι συνηθισμένη. Στην πίεση. Στις αποδοκιμασίες. Στο χειροκρότημα.

Το ονοματεπώνυμο μπορεί να μην σας λέει κάτι. Η 35χρονη Γαλλίδα που ορίστηκε στο παιχνίδι της Πέμπτης ανάμεσα στην Ομόνοια και την Γρανάδα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν διαιτητής του αγώνα Super Cup ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι τον περασμένο Αύγουστο.

Η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τις τύχες ενός ευρωπαϊκού αγώνα στον κόσμο των ανδρών!

«Το μόνο που έχει αλλάξει στη ζωή μου, είναι ότι πλέον με ξέρουν περισσότεροι άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο παραμένει ποδόσφαιρο, η διαιτησία παραμένει διαιτησία», ήταν τα λόγια της όταν ρωτήθηκε για το επάγγελμά της.

Η Φραπάρ δεν είναι τυχαία. Διαιτητεύει αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Με εμπειρία ακόμη και στο στούντιο του VAR. Η Φραπάρ «διαλύει» τα στερεότυπα ένα ένα τη φορά. Τον Απρίλιο είχε οριστεί να διευθύνει μία αναμέτρηση για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Με την παρουσία της να καθιστά το κατά τα άλλα άσημο Αμιάν – Στρασβούργο σε ένα ελκυστικό προϊόν. Η υποδοχή της στο αεροδρόμιο της πόλης ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν… αρμόζει σε διαιτητή.

Συνήθως, οι ρεφερί γίνονται αποδέκτες γκρίνιας. Αποδοκιμασιών. Και ύβρεων. Όχι και η «κυρία Φραπάρ», όπως ανέφερε το πανό που την καλωσόρισε! Ακόμη και οι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν ελάχιστα με το ματς. Τους ενδιέφεραν οι κινήσεις της. Η προθέρμανσή της. Και οι αποφάσεις σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε 0-0.

Η Στεφανί Φραπάρ ανέβηκε στη μεγαλύτερη σκηνή. Εκείνη που την παρακολουθούν όλοι: αγόρια, κορίτσια, γυναίκες και άνδρες. Με τους τελευταίους να είναι οι πιο… σκληροί κριτές. Η Γαλλίδα τους έπεισε πως μπορεί. Και πως μπορούν και άλλες γυναίκες να κάνουν μία δουλειά που λογίζεται ως ανδρικό… ταμπού.

Κορυφαία στον κόσμο για το 2019

Η Στεφανί Φραπάρ, αναδείχθηκε κορυφαία «σφυρίχτρα» του πλανήτη για την χρονιά που έφυγε. Η σπουδαία διάκριση για την 35χρονη Γαλλίδα, προέκυψε μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS), που εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Όπως αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας, η επιλογή της Φραπάρ έγινε με συντριπτική πλειοψηφία από τους ειδικούς και τους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαδικασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ