aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στην Ομόνοια…»

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στην Ομόνοια…»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι νέος, ωραίος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας, το οποίο προέκυψε από την Εκλογική Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 2 Μαΐου. Ο ρόλος που του ανατέθηκε, αυτός του μάρκετινγκ και των δημόσιων σχέσεων, μπορεί να μην είναι τέτοιος που να τον φέρει συνεχώς στο προσκήνιο, όμως είναι σημαντικός αφού με ενέργειές του θα πρέπει να συμβάλει στην εισροή χρήματος στο ταμείο.

Ο Χριστόδουλος Κουντουρής, νεοεμφανιζόμενος στα διοικητικά της Ομόνοιας, παρουσιάζεται αποφασισμένος να συνεισφέρει για το καλό της αγαπημένης του ομάδας. Σε συνέντευξή του στο «Goal», αναφέρθηκε κυρίως στις διοικητικές εξελίξεις, την αναγκαιότητα, όπως λέει, της παραχώρησης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία, στην πρόταση Παπασταύρου για την οποία το Δ.Σ. εκλέγηκε για να υλοποιήσει. Επίσης, στο γεγονός ότι επιβάλλεται η ενότητα στις τάξεις του κόσμου της ομάδας, αφού όπως τόνισε «όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, να δούμε την Ομόνοια να μεγαλουργήσει, απλώς έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το πώς επιτυγχάνεται αυτό».

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Ο Γκόμεθ θα αξιολογήσει και παίκτες εντός συνόρων

Τι νομίζεις ότι πήγε λάθος και ο σύλλογος έφθασε σ’ αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση και παράλληλα η ομάδα να διανύει τις χειρότερες σεζόν της Ιστορίας της;

«Έγιναν λάθη, διαχρονικά, για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα πρέπει να τα αναγνωρίζουμε, για να μην τα επαναλάβουμε. Αυτό που προέχει είναι το πώς θα καταφέρουμε να βγάλουμε το σωματείο από το αδιέξοδο. Είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει και να βεβαιωθούμε πως δεν θα περιέλθει ξανά σε αυτή τη θέση».

Θεωρείς ότι είναι επιβεβλημένη η κίνηση παραχώρησης της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία; Και γιατί;

«Ως αποτέλεσμα της διαχείρισης του παρελθόντος φθάσαμε στο σημείο να είμαστε ένα βήμα από την παραχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία, η οποία θα αναβαθμίσει τον τρόπο λειτουργίας, θα διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα. Θα καταρτίζεται από επαγγελματίες που θα τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το μοντέλο της εφορίας ποδοσφαίρου και του εθελοντικού τρόπου λειτουργίας, έχει παρέλθει. Θεωρώ πως, είναι ο μόνος τρόπος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να γίνει ανταγωνιστική η ομάδα και να κάνουμε την Ομόνοια ένα φερέγγυο οργανισμό, που να τηρεί όλες του τις υποχρεώσεις, να εκσυγχρονίσουμε το μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, να φέρει επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση».

Διαβάστε επίσης: Υπόκλιση Νικολακόπουλου σε Ντάρμπισαϊρ: «Δεν παίζει τέτοιο πράγμα»!

Όλα αυτά θεωρείς ότι δεν μπορούσαν να γίνουν από το σωματείο;

«Με τα δεδομένα τα σημερινά, του τεράστιου χρέους, σίγουρα το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν μπορεί να λειτουργεί όπως προηγουμένως. Το οικονομικό βάρος είναι τεράστιο και εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί και παράλληλα να διατηρείται ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Αν με ρωτούσατε πριν 10 χρόνια, που δεν υπήρχε αυτό το δυσβάσταχτο χρέος, ναι υπό κάποιες προϋποθέσεις, μπορούσε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και να γίνει πιο επαγγελματικό. Για διάφορους λόγους και χωρίς να αποτελεί μομφή για κανένα, κι ενώ υπήρχε η βούληση από αρκετά άτομα για εκσυγχρονισμό, οι όποιες κινήσεις έγιναν δυστυχώς δεν μας βγήκαν».

Το νυν Δ.Σ. εκλέγηκε για να υλοποιήσει την πρόταση Σταύρου Παπασταύρου. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

«Η πρόταση Παπασταύρου ή άλλου επενδυτή, δεν μπορεί από μόνη της να διασφαλίσει την επιστροφή της ομάδας στον δρόμο των επιτυχιών. Αυτό που σίγουρα μπορεί να διασφαλίσει είναι τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών και της προοπτικής να γίνει η ομάδα πρωταγωνίστρια και πρωταθλήτρια. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο διασφαλίζει την εξόφληση παλιών χρεών, προσδίδοντας οικονομική σταθερότητα. Πρέπει η Ομόνοια να επανακτήσει την αξιοπιστία της στο ποδοσφαιρικό παζάρι, να αποτελεί πόλο έλξης για ικανούς ποδοσφαιριστές. Και ευρύτερα να γίνει ένας φερέγγυος οργανισμός, με τον οποίο όλοι θα θελουν να συνεργαστούν. Εννοείται, βεβαίως, πως για να πετύχει η οποιαδήποτε προσπάθεια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υποστηριχθεί από τη μεγάλη δύναμη της Ομόνοιας, που ήταν, είναι και θα παραμείνει ο κόσμος της».

Ο Ρόης Πογιατζής και όσοι ευνοούν την πρότασή του, την κρίνουν καλύτερη. Συμμερίζεσαι αυτή τη θέση;

«Ως Δ.Σ. έχουμε ενώπιόν μας τις δύο προτάσεις. Και οι δύο προτάσεις αξιολογούνται και θα τεθούν ενώπιον της Γ.Σ. για να αποφασίσει. Βεβαίως, εμείς είχαμε εκλεγεί έχοντας την υλοποίηση της πρότασης Παπασταύρου ως προοπτική και η Εκλογική Συνέλευση έδωσε εντολή στο Δ.Σ. γι’ αυτή την πρόταση. Λέγαμε και πριν τη Συνέλευση ότι εάν υποβληθούν κι άλλες προτάσεις οφείλουμε να τις αξιολογήσουμε. Μετά την εκλογή μας, ήλθε το περίγραμμα της πρότασης από τον Ρόη Πογιατζή και ως Δ.Σ. είχαμε την υποχρέωση να μπούμε στη διαδικασία αξιολόγησης. Υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Πογιατζή και η απόφαση θα ληφθεί από τη Γ.Σ. Ως Δ.Σ. είχαμε θέσει ξεκάθαρες προϋποθέσεις για το ποιες διασφαλίσεις θα ζητούσαμε, επομένως έχουμε άποψη για το ποια πρόταση διασφαλίζει καλύτερα το σωματείο και θα τη θέσουμε και ενώπιον της Γ.Σ. Εάν μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τις δύο προτάσεις, πρέπει να αξιολογήσουμε τις εγγυήσεις, τις διασφαλίσεις και τη φερεγγυότητα που κάθε πρόταση παρέχει. Δεν είναι απλώς η σύγκριση των αριθμών κι αν ο ένας δίνει ένα παραπάνω αλλά η συνολική αξιολόγηση».

Μπορεί τελικά η Ομόνοια να επανέλθει ως πρωταγωνίστρια και τι σε κάνει να είσαι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο;

«Εάν δεν πίστευα ότι μπορεί, ίσως να μην ήμουν στο συνδυασμό του Λώρη Κυριάκου. Με τη δημιουργία της εταιρείας και την ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δημιουργούνται καλύτερες και πιο ευνοϊκές συνθήκες για επιστροφή της Ομόνοιας στο δρόμο των επιτυχιών».

Τι ισχύει για το χρέος για της Ομόνοιας;

«Στην πρόσφατη Γ.Σ. παρουσιάστηκαν τα οικονομικά δεδομένα ως είχαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017. Είναι γεγονός ότι, μέσα σε αυτούς τους μήνες, μέχρι και σήμερα δηλαδή, προστέθηκαν κάποια ποσά τα οποία αφορούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία οφειλές και υποχρεώσεις προς το Κράτος».

 

Ο ρόλος του στο Δ.Σ.

Πώς προέκυψε η παρουσία σου στον συνδυασμό Λώρη Κυριάκου, που είχε ως αποτέλεσμα και την εκλογή σου στο Διοικητικό Συμβούλιο;

«Η πρώτη προσέγγιση έγινε από άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τον Παπασταύρου. Κι ενώ επεξεργαζόμουν την ιδέα για εμπλοκή, δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο με τον οποίο γνωριζόμασταν από προηγουμένως και έκρινα πως υπάρχουν οι συνθήκες για να προχωρήσει μπροστά ο σύλλογος».

Ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος που θα έχεις στο Δ.Σ.;

«Μαζί με τον φίλο τον Γιώργο Γεωργίου θα έχουμε την ευθύνη του τμήματος μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων. Απαιτητικός ρόλος θα έλεγα. Υπάρχει ανάγκη από εισροή λεφτών για επιβίωση του σωματείου και των τμημάτων του. Εάν όλα εξελιχθούν όπως προγραμματίζεται και η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος περάσει σε εταιρεία, ο ρόλος του Δ.Σ. θα αφορά στα υπόλοιπα τμήματα. Μέχρι η εταιρεία να αναλάβει τη διαχείριση, θα έχουμε και το ρόλο για το ποδοσφαιρικό τμήμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ