Χουγκενχούιζεν: Mεγάλος του αντίπαλος η πολιτική κατάσταση της εποχής

Συνέχεια στη στήλη «Προπονητές» δίνει η Ομόνοια και φιλοξενείται αφιέρωμα στον Χανς Χουγκενχούιζεν. Ο Αυστριακός ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της ομάδας της Λευκωσίας, αφότου αυτή εντάχθηκε στην ΚΟΠ το Καλοκαίρι του 1953.

Πρώτος ήταν ο Άγγλος Τζον Τζόνσον (1952-53) στην ΚΕΠΟ. Ο Χούνγκενχουιζεν, έμεινε στη θέση του για δύο συναπτές αγωνιστικές περιόδους (1955-1957) και καθοδήγησε τους ποδοσφαιριστές των πρασίνων σε 32 παιχνίδια. Ο Χουγκενχούιζεν γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1921.

Φέρνοντας τεχνογνωσία από την Ευρώπη, έδωσε έμφαση στην τεχνική και αγωνιστική προσωπικότητα της ομάδας. Μεγάλος του αντίπαλος υπήρξε η πολιτική κατάσταση της εποχής που αποσυντόνιζε το κλίμα στην ομάδα και έκανε το έργο του αρκετά δύσκολο.

Διαβάστε επίσης: Ο πρώτος ξένος προπονητής της Ομόνοιας

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Χίλφερσουμ και την Αυστριακή Ορτ-Μεν, την οποία προπόνησε για μικρό χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια εντάχθηκε στην σχολή προπονητών της Βιέννης αποφοιτώντας το 1955, λίγους μήνες πριν αναλάβει την Ομόνοια. Μετά την αποχώρησή του από την ομάδα μας, ανέλαβε τον Αποέλ και στη συνέχεια την ΑΫΜΑ.

Στις πρώτες δυο δηλώσεις ως προπονητής της Ομόνοιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Διαπίστωσα πως οι ποδοσφαιριστές παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Σπαταλούν όμως δυνάμεις και τροφοδοτούν συνεχώς τους πλάγιους επιθετικούς, κάτι που σημαίνει πως αποφεύγεται το κάθετο παιχνίδι που είναι αποτελεσματικότερο».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ