aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑσύνδετη, αψυχολόγητη, αλλά με ελαφρυντικά!

Ασύνδετη, αψυχολόγητη, αλλά με ελαφρυντικά!

Είχε τις ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα η Ομόνοια και να γλυτώσει τα χειρότερα, αλλά δεν το έκανε. Έδωσε δικαιώματα στην αντίπαλό της και αυτή δεν συγχώρεσε τις αμυντικές αδυναμίες της. Η Πάφος FC, υποχρέωσε την Ομόνοια στην πρώτη της φετινή ήττα (1-2), μόλις στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Το ίδιο σκορ είχε καταγραφεί και πρόπερσι, με την Ομόνοια να φεύγει και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι. Επίσης, οι πράσινοι διεύρυναν το αρνητικό σερί που τους φέρει να μην μπορούν να πάρουν το απόλυτο των βαθμών στα πρώτα δυο ματς.

«Τράκαρε» στην… Πέτρα του Ρωμιού η Ομόνοια! (pics)

Η Ομόνοια θέλησε με κάθετες μπαλιές κυρίως να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Πάφου, το πέτυχε σε κάποιες περιπτώσεις όμως η τελική προσπάθεια δεν είχε θετική κατάληξη (εξαιρουμένης της φάσης του γκολ). Γενικώς, η Ομόνοια φανέρωσε αρκετές αδυναμίες οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά στον τομέα της ομοιογένειας. Ήταν ασύνδετη και χωρίς το κατάλληλο πλάνο, ενώ απουσίασαν οι εμπνεύσεις από δημιουργικούς παίκτες-ατού των πρασίνων. Πάικτες για τους οποίους ο Πάμπος Χριστοδούλου παραδέχθηκε πως δεν ήταν ικανοποιημένος τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν ακόμη λίγο χρόνο προσαρμογής συγκριτικά με κάποιους άλλους.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ελαφρυντικό, πέραν της παραδοχής για βελτίωση της οποίας χρήζει το «τριφύλλι» σε θέματα ομοιογένειας: Ας μην ξεχνάμε πως κάποιοι παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν ως βασικοί, ακόμη δεν φόρεσαν… ενδεκαδάτη φανέλα. Ασχέτως με την τεράστια δίψα για διάκριση η οποία απουσιάζει εδώ και πολλά από το πράσινο στρατόπεδο, οι επιτυχίες δεν έρχονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Η πίεση και το άγχος θα χρειαστεί να εξαφανιστούν από όλους τους παίκτες και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και να αποκτηθεί υπομονή.

Η απαραίτητη ικανότητα στην τεχνική ηγεσία για να μεγαλώσει στη φετινή σεζόν η Ομόνοια, υπάρχει. Όπως και η ποιότητα στους παίκτες που αποκτήθηκαν και σε αυτούς που έμειναν. Αυτό που χρειάζεται είναι να δέσουν μεταξύ τους τα σωστά υλικά και τότε η Ομόνοια θα μπορεί να υπερπηδά εμπόδια που σκοπεύουν να της βάλουν ομάδες του βεληνεκούς της Πάφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ