aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟμολογία - σοκ του Μάζιτς για την εικόνα και την ποιότητα της κυπριακής διαιτησίας

Ομολογία – σοκ του Μάζιτς για την εικόνα και την ποιότητα της κυπριακής διαιτησίας

Είπε πολλά χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ, Μίλορατ Μάζιτς, αλλά μια ατάκα του και μόνο ήταν αρκετή για να καταδείξει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην κυπριακή διαιτησία. Με αφετηρία τα λάθη που έγιναν στην αναμέτρηση Ομόνοια – Δόξα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν μια δύσκολη νύχτα για τη διαιτησία. Είμαι ο υπεύθυνος της διαιτησίας, όποτε υπάρχει ένας αγώνας υποφέρω»! Ο Σέρβος αρχιδιαιτητής δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και δημοσιοποίησε κάποια από τα πανύψηλα εμπόδια που έχει να ξεπεράσει με ορισμένους διαιτητές. «Τους έχω δώσει οδηγίες για το πώς θα συμπεριφέρονται αλλά δυστυχώς δεν με ακούνε. Αυτό είναι έλλειψη σεβασμού προς το άτομό μου. Είναι σαν να μιλώ στον τοίχο. Κάποια πράγματα που βλέπω με εκπλήσσουν και κάθε φορά λέω ότι τα είδα όλα. Αλλά κάθε φορά βλέπω κι άλλα που δυστυχώς είναι χειρότερα. Δεν υπάρχει σεβασμός»!

Εν ολίγοις, στο σεμινάριο διαιτησίας της ΚΟΠ προς τα μέλη της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, ο Μίλορατ Μάζιτς αποκάλυψε χοντρά χοντρά ότι… υποφέρει σε κάθε αγώνα κι ότι «δεν υπάρχει σεβασμός» από κάποιους διαιτητές. Με αφορμή και τη δύσκολη νύχτα της αναμέτρησης της Ομόνοιας με τη Δόξα, ήρθαν στην επιφάνεια και οι αντιδράσεις σωματείων. Ο πρόεδρος της ομάδας της Κατωκοπιάς (βλέπε παραπλεύρως) ανακοίνωσε ότι θα κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ενώ έφτασε στο σημείο να δηλώσει: «Αν αυτό το παιχνίδι δεν ήταν χειραγωγημένο, τότε ποιο είναι; Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω όσα έγιναν. Είναι ντροπή».

Οι αντιδράσεις ήταν αλυσιδωτές. Ο Απόλλων (που είχε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ) διαμαρτυρήθηκε στην ΚΟΠ διά του προέδρου του Νίκου Κίρζη. Συγκεκριμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Κούμα, «κατήγγειλε» την ανομοιομορφία που υπάρχει στα σφυρίγματα των διαιτητών στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Επίσης, άμεση διαγραφή της διαιτητικής ομάδας, αλλά και του παρατηρητή της χθεσινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ομόνοια και τη Δόξα, για την τρίτη αγωνιστική, ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ μέσω επιστολής που απέστειλε στην ΚΟΠ. Σχετικές δηλώσεις είχαμε και προχθές βράδυ από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρη Χριστοφόρου: «Αποκλείεται να σιωπήσουμε. «Πότε ένα πάτημα τιμωρείται και πότε όχι; Πότε επεμβαίνει το VAR σε τέρμα και πότε όχι; Είναι καλό να γίνει ένα φρεσκάρισμα σε όλους, και σε αυτούς που σφυρίζουν γιατί είδαμε ανομοιομορφίες που αρχίζουν να καθορίζουν και αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ