aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΤο καλοκαίρι ήταν ξεγραμμένος

Το καλοκαίρι ήταν ξεγραμμένος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Ελάχιστοι θα περίμεναν τον Ολυμπιακό στις πρώτες έξι αγωνιστικές να μαζέψει επτά βαθμούς. Ακόμη πιο λίγοι θα πόνταραν σε μόλις μία ήττα του. Ίσως ούτε οι ίδιοι παράγοντες του να πίστευαν πως θα έπαιζε ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Γιατί αυτή είναι η ουσία. Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής παίζει πάνω από τα κυβικά του ή ακριβέστερα πάνω από τα όρια που η συντριπτική πλειοψηφία είχε θέσει ο καθένας στο μυαλό του. Το πιθανότερο μέσα στην ομάδα όταν το Καλοκαίρι άκουγαν και έβλεπαν ότι ήταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, να μειδιούσαν.

Παίζει αμυντικό αλλά ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Όχι μόνο αυτό που λένε τα βιογραφικά των ποδοσφαιριστών του αλλά και κάτι παραπάνω. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είχε εύκολο πρόγραμμα. Κάθε άλλο.  Είχε το δυσκολότερο πρόγραμμα απ’ όλους. Γιατί δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις ξεμπερδέψει στον α’ γύρο του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και την Ομόνοια εκτός έδρας αλλά και με τον Απόλλωνα εντός.

Η αλήθεια είναι πως εμφανίστηκαν λίγο τρακαρισμένοι στην πρεμιέρα με τη Δόξα (0-0). Η  αγωνία της πρεμιέρας. Είχε σαφώς καλύτερη παρουσία με την ΑΕΚ έστω και αν υποχρεώθηκε σε ήττα, αλλά μετά πήρε τα πάνω του. Με τον Απόλλωνα πιέστηκε αλλά άντεξε, το ίδιο και στο τελευταίο παιχνίδι με την Ομόνοια. Αυτό που ξεχωρίζει πλέον στον Ολυμπιακό, αν και μερικές φορές ζορίζεται, δε χάνει την ψυχραιμία του. Δείχνει τη μέγιστη αυτοπεποίθηση και το σπουδαιότερο δεν τα βάζει κάτω.

Ο Χρύσης Μιχαήλ παρ’ ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μαζί από τη Β’ κατηγορία δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως και οι ξένοι του, τέσσερεις όλοι κι’ όλοι και αυτοί ανέβηκαν μαζί του. Δηλαδή δεν είναι όπως του Εθνικού, για παράδειγμα, που επίσης έχει εμπάργκο μεταγραφών αλλά οι ξένοι του είναι παίκτες Α’ κατηγορίας.

Υπάρχει μια εξαιρετική αλληλοκάλυψη στη μεσοαμυντική του γραμμή που κάνει το έργο κάθε ομάδας να μοιάζει με αδυσώπητη μάχη με ωκεάνια κύματα. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι πως από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, με τους ποδοσφαιριστές του να διατηρούν ακμαίες τις δυνάμεις τους μέχρι τις καθυστερήσεις των αγώνων τους.

Ναι μεν, είναι λίγες οι επιλογές, αλλά όσοι καλούνται από τον πάγκο να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο, έχουν αφομοιώσει σε τέτοιο βαθμό την τακτική της ομάδας τους που δεν εμφανίζει το παραμικρό σύμπτωμα αστάθειας. Η δουλειά της τεχνικής ηγεσίας σε αυτά τα καίρια και ζωτικής σημασίας θέματα είναι μέχρι στιγμής απαράμιλλη. Η αρμονία που έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, του επιτρέπει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Οι πρώτοι επτά βαθμοί είναι μια καλή βάση ενόψει μεταγραφών Ιανουαρίου έτσι ώστε να αυξηθούν και οι πιθανότητες παραμονής. Το καλοκαίρι ήταν ξεγραμμένος. Σήμερα δικαιούται να ελπίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ