aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΘα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Να είμαστε κοντά στους άλλους μέχρι τον Ιανουάριο…», έλεγαν οι Ολυμπιακοί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Δίχως δικαίωμα για μετεγγραφές και με ρόστερ Β’ Κατηγορίας, ο στόχος τους δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός. Με την πάροδο 14 αγωνιστικών λοιπόν, το έχουν πετύχει. Μάζεψαν 12 βαθμούς και πλέον, μπορούν να ελπίζουν ότι με τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου θα διεκδικήσουν την παραμονή τους… επί ίσοις όροις.

Γεγονός που φανερώνει πόσο σημαντική είναι η δεύτερη μετεγγραφική περίοδος για την ομάδα του Τακτακαλά. Είναι όμως γνωστό ότι ο ποδοσφαιρικός κόσμος είχε, έχει και θα έχει πάντοτε ανάγκη το χρήμα. Γι’ αυτό ο Κώστας Σεραφείμ και οι διοικητικοί συνεργάτες του, πήραν την απόφαση να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (για τα δεδομένα του συλλόγου πάντοτε).

Οι μαυροπράσινοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ την προηγούμενη τετραετία στη Β’ Κατηγορία και από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα για παραμονή, θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Είναι όμως παραδεκτό από μέρους τους ότι δίχως την απόκτηση σημαντικά καλύτερων παικτών από αυτούς του υφιστάμενου ρόστερ, οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου τους θα είναι πολύ περιορισμένες.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν, στο πλάνο του Χρύση Μιχαήλ δεν βρίσκεται κάποιος από τους Ίσλι Χίντι, Μιγκελίτο, Μιγκέλ Τόρες και Έλντερ Κάστρο (αν κάποιος από αυτούς ζητήσει να φύγει, είναι άλλη ιστορία…). Από τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις στον Κατάλογο Α, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να διαγράψει Κύπριους για να εγγράψει νεοαποκτηθέντες ξένους και κοινοτικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ