aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΠΑΣΠ για στημένα: «Τα συμβόλαια των €100-€50 πρέπει να θεωρηθούν άκυρα»

ΠΑΣΠ για στημένα: «Τα συμβόλαια των €100-€50 πρέπει να θεωρηθούν άκυρα»

Συνάντηση με τους αρχηγούς των ομάδων της Β’ κατηγορίας θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο ΠΑΣΠ, στην οποία θα ζητηθεί το πολύκροτο θέμα των στημένων αγώνων αλλά και η αναστολή του πρωταθλήματος. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε (Super Sport FM) και για τα μέτρα που θα προτείνει για την πάταξη του φαινομένου.

Αρχικά ανέφερε: «Για την αναστολή του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας και τα στημένα: «Είμαστε σαν την Λερναία Ύδρα, κόβουμε ένα κεφάλι και εμφανίζονται άλλα. Αυτά τα γνωρίζαμε εδώ και 3-4 χρόνια από έρευνα που είχαμε κάνει και δώσαμε σε Υπουργό Δικαιοσύνης, Αστυνομία και Ομοσπονδία. Τα στοιχεία φωτογράφιζαν αυτή την εξέλιξη. Τα δραστικά μέτρα που πήραν για την Α’ κατηγορία είχαν αποτέλεσμα. όμως το φαινόμενο συνεχίζεται στην Β’. Είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Η Πολιτεία είναι απούσα ή αν  θέλετε με δεμένα χέρια. Αυτό είναι λυπηρό. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε. Θα συναντηθούμε σήμερα στις 14:00 με τους αρχηγούς των ομάδων. Θα ζητήσουμε και με τους νομικούς μας συμβούλους ώστε να αντιδράσουμε».

Για τα μέτρα που σκέφτονται να πάρουν, τόνισε: «Έχουμε κάτω πολλά θέματα, γνωρίζουμε από πού αρχίζει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να δικαιολογείται ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Β’ να θεωρείται επαγγελματίες με 100 ή 50 ευρώ τον μήνα. Τα συμβόλαια αυτά πρέπει να θεωρηθούν άκυρα. Δεν μπορείς να είσαι επαγγελματίες με αυτά τα λεφτά. Ο παίκτης μπορεί να απειλείται ή οτιδήποτε άλλο. αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην αγορά. Να είναι ξεκάθαρο τι εστί επαγγελματίες. Σημαίνει πως δεν είναι επαγγελματίες και έτσι πρέπει να βρει άλλους τρόπους να διασφαλίσει την οικογένεια του. Η Β’ είναι η πιο ευάλωτη στο να στήσει παιχνίδια. Ένα μέτρο που προτείναμε είναι ένα application πάνω στα κινητά του ποδοσφαιριστή όπου ανώνυμα μπορεί να καταγγέλλει ότι προσεγγίστηκε για στημένο αγώνα. Ήταν ένα κόστος γύρω στις 5.000 ευρώ τον χρόνο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ένα τμήμα που θα εξετάσει αυτά τα θέματα. Δεν μπορούν οι άνθρωποι του ΤΑΕ να χειριστούν αυτά τα θέματα. Είναι και η μόρφωση των ποδοσφαιριστών. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την Ομοσπονδία για να καθίσουμε κάτω να βάλουμε κάποια μέτρα. Βγάλαμε ένα κώδικα ηθικής που το διαμερίσαμε, υπάρχουν και κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζονται όμως δυστυχώς δεν επιβλέπει κανένας».

Καταληκτικά, είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η οικονομική στήριξη των σωματείων της δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ποδοσφαιριστές, γήπεδα, αποδυτήρια. Να δοθεί ένα κονδύλι. Πρέπει να μπει ένα πλάνο αν θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα. Τα μισά γήπεδα της Β’ κατηγορίας είναι ακατάλληλα προς το φίλαθλο κοινό. Μετά λέμε για την κάρτα φιλάθλου. Τι φταίει η κάρτα φιλάθλου; Άμα πάω στο γήπεδο και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα; Τα γήπεδα μας είναι της τελευταίας 50ετίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ