aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ«Παρεξηγείται ο Τορναρίτης. Αν τα έκανε πρόεδρος μεγάλης ομάδας…»

«Παρεξηγείται ο Τορναρίτης. Αν τα έκανε πρόεδρος μεγάλης ομάδας…»

Ο άνθρωπος φαινόμενο του Ολυμπιακού Λευκωσίας (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), Κώστας Σεραφείμ δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποια ήταν η δυσκολότερη θέση που κατείχε στους μαυροπράσινους.

Μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ο (προς το παρόν) υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία του στην ομάδα σε όλα τα πόστα, καθώς διετέλεσε ποδοσφαιριστές, προπονητής και πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Κώστας Σεραφείμ χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία του με τον Χριστόφορο Τορναρίτη τον οποίο χαρακτήρισε παρεξηγημένο από πολλούς, ενώ τοποθετήθηκε και για τα όσα συνέβησαν με τον Γιάννη Πετράκη.

Αναλυτικά:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτελώ χρέη προπονητή. Έγινε ξανά σε δύσκολους καιρούς. Είμαι πιστός στρατιώτης. Το πιο βαρύ φορτίο ήταν το 2014 όταν ο Ολυμπιακός ήταν, θα έλεγα, κλειστός. Με χρέη, με αφαίρεση βαθμών και διάφορα άλλα. Ήταν δύσκολο ψυχολογικά. Θα μπορούσε να συνδυαστεί το όνομα με το κλείσιμο του σωματείου. Πήραμε όμως το ρίσκο και μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε ώστε ο Ολυμπιακός να είναι εδώ που βρίσκεται τώρα».

Για την κατάσταση της ομάδας κι αν θέλει να συνεχίσει: «Ο λόγος που επιλέγηκα ως προσωρινή λύση, είναι γιατί ήμουν στενός συνεργάτης του Πετράκη, ξέρω τη φιλοσοφία, ήμουν κοντά στον προγραμματισμό της ομάδας. Ήμουν γνώστης της κατάστασης 100% και πιθανόν να ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που επέλεξε ο Τορναρίτης να συνεχίσω εγώ από τη μέρα που έγινε ότι έγινε με τον Πετράκη, μέχρι νεοτέρας. Ο Κώστας Σεραφείμ είναι ένας πιστός στρατιώτης. Δεν είναι δική μου επιλογή αν θα μείνω. Μιλάμε με τον Τορναρίτη για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Από τον Ιούλιο και μετά ήμουν τεχνικός διευθυντής».

Για την ενόχληση με τον Πετράκη και την αποχώρησή του: «Δεν το περιμέναμε. Ήταν απρόσμενο. Και το γεγονός πως θεωρήθηκε αντιδεοντολογικό εκ μέρους του Απόλλωνα. Έπρεπε να μιλήσει με τον επίσημο Ολυμπιακό. Έγινε ότι έγινε. Οι σχέσεις μου με τον Πετράκη θα εξακολουθήσουν να είναι άριστες, έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Ήμασταν περισσότερο από 10 ώρες τη μέρα μαζί. Είναι μια ομάδα που φέρει την σφραγίδα του. Είναι δημιούργημά του».

Για τα όσα προηγήθηκαν (ένταση μεταξύ των δύο πλευρών): «Ήταν η πρώτη αντίδραση που μας βρήκε απροετοίμαστους. Μίλησα την επόμενη μέρα με τον Πετράκη, ήθελα να τον συναντήσω. Δόθηκαν εξηγήσεις. Η ζωή συνεχίζεται. Στο ποδόσφαιρο πιστεύω πως έκανα μόνο φίλους. Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς. Θεωρώ ότι έχω και θα συνεχίσω να έχω φιλία με τον Πετράκη. Πιστεύω πως και ο ίδιος νιώθει το ίδιο. Είτε συμφωνούμε είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τη θέση του. Δεν θα δημοσιοποιήσω τι είπαμε. Μιλήσαμε καθαρά όπως πάντα. Είπα τις απόψεις μου, αν υπήρξε λάθος χειρισμός, μιλήσαμε και όλα καλά».

Για την πιο δύσκολη θέση που κατείχε: «Πρόεδρος. Σε ομάδες της εμβέλειας του Ολυμπιακού, είναι δύσκολο. Όταν είσαι παίκτης, δεν έχεις τίποτα στο κεφάλι σου. Ένας προπονητής έχει στο κεφάλι του τη διαχείριση, τον προγραμματισμό. Αν είναι πρόεδρος έχεις και τον προπονητή, και τους παίκτες, και τους φιλάθλους και το οικονομικό».

Για την εμπειρία του με τον Τορναρίτη: «Για να συνεργαζόμαστε τρία χρόνια, θεωρώ πως συνεργαζόμαστε άψογα. Όταν δέχεσαι τον άλλο όπως είναι, τον δέχεσαι με τα καλά και τα κακά του. Μέσα από τις συζητήσεις παίρνονται οι σωστές αποφάσεις. Έχουμε μάθε ο ένας τον άλλον. Παρά την εικόνα που έχουν κάποιοι, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Παρεξηγείται. Το ότι χορεύει στα αποδυτήρια μετά από νίκη, είναι πάνω στη χαρά του. Δεν προσβάλλει κάποιον. Θεωρώ ότι παρεξηγείται ο τρόπος ή επειδή ηγείται μιας μικρομεσαίας ομάδας. Αν το έκανε άλλος μεγάλης ομάδας, μπορεί να μην είχε αρνητικά σχόλια. Ότι σκεφτεί το κάνει. Δεν είναι κατά ανάγκη κακό. Ξέρεις ποιος είναι και πως θα τον αντιμετωπίσεις. Τον έμαθα, γι’ αυτό τα βρίσκουμε».

Για το πιο παράξενο που του ζήτησε: «Δεν μου ζήτησε κάτι παράξενο. Δεν νομίζω να το ζήτησε σε κανέναν. Όταν είσαι ειλικρινής μαζί του, η σχέση θα είναι άψογη».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε σίγουροι πως έχουμε καλή ομάδα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Η Ανόρθωση έχει δύο κρούσματα. Δεν ξέρουμε ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Αν συμβεί ότι έγινε στη Σαλαμίνα και στον Εθνικό… Να έχουμε όλοι την υγεία μας».

Για τις μεγάλες ομάδες και το φαβορί: «Οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες, πέρα από τα προβλήματα με τον κορωνοϊό και τα κεκλεισμένων, φαίνεται πως δεν είναι τόσο ισχυρές. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Διαφορετικό θα ήταν το ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός με 8000 ΑΠΟΕΛίστες. Με τα κεκλεισμένων, θα υπάρχει έδρα, ούτε η δυναμική του κόσμου. Έτσι όλα είναι πιθανά. Φαβορί για μένα φαντάζει ο Απόλλωνας, δείχνει μια εικόνα και ένα ρόστερ που είναι ποιοτικό. Η Ανόρθωση, παίρνει αποτελέσματα. Μπορεί να έχει κακή εικόνα, όμως παίρνει αποτελέσματα, είναι δυνατή ομάδα. Δεν βασίζεται πολύ στην ποιότητα, αλλά στον τρόπο του Κετσπάγια και στο σύνολο».

Για το Απόλλων-Ολυμπιακός στις 16/1/2021 τι προβλέπεις; «Γιατί δεν με ρωτάτε στα πλέι οφ όταν θα κρίνεται το πρωτάθλημα (σ.σ. γέλια);».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ