aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟμόνοια/Ψάλτης: Τα βήματα στον ΑΠΟΕΛ, ο Φανιέρος και η εκτόξευση

Ομόνοια/Ψάλτης: Τα βήματα στον ΑΠΟΕΛ, ο Φανιέρος και η εκτόξευση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αρχή με… παπούτσι από τον τόπο της κάνει η Ομόνοια στη μετεγγραφική περίοδο του Καλοκαιριού. Ο Πάρης Ψάλτης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θ’ αποτελέσει την πρώτη προσθήκη των πρωταθλητών, με τον Κύπριο ποδοσφαιριστή να είναι ο εκλεκτός των Χένινγκ Μπεργκ και Νεόφυτου Λάρκου για τη θέση του δεξιού μπακ. Ουσιαστικά, ο 24χρονος άσος προορίζεται ως ο αντικαταστάτης του Χάρη Μαυρία στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Ψάλτης εξαργυρώνει την εξαιρετική σεζόν που έκανε φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού με μετεγγραφή στην πρωταθλήτρια Ομόνοια. Ειδικοί και μη εκθείασαν τον αμυντικό των μαυροπράσινων για τις παρουσίες του στη φετινή σεζόν. Μόλις την περασμένη Δευτέρα ο Τορνίκε Οκριασβίλι μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» είχε βγάλει το καπέλο στον προσωπικό του αντίπαλο στον τελικό κυπέλλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον δυσκολότερο δεξιό μπακ που αντιμετώπισε φέτος!

Στα 24 του χρόνια ο Πάρης Ψάλτης θα κάνει τη δεύτερη απόπειρά του να καθιερωθεί σε μεγάλη ομάδα της Κύπρου. Άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον «Αρχάγγελο». Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιούνιο του 2015, όμως δεν κατάφερε να παίξει με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε μέχρι την ομάδα Νέων του ΑΠΟΕΛ και κατέγραψε συμμετοχές στο UEFA Youth League.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Προ των πυλών ο Ψάλτης

Το Καλοκαίρι του 2016 ο Ερμής του Λούκα Φανιέρου μάζεψε αρκετούς νεαρούς Κύπριους παίκτες, ανάμεσά τους και τον 19χρονο τότε Ψάλτη. Στην Αραδίππου έκατσε για μία τριετία και κατέγραψε 70 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία. Ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύθηκε το Καλοκαίρι του 2019 και η συνέχεια είναι γνωστή. Η μετοχή του Κύπριου άσου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτοξεύθηκε και ανάγκασε την Ομόνοια να βάλει το χέρι στην τσέπη για να τον αγοράσει.

Κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει καπαρωμένη θέση βασικού, όμως στο «Ηλίας Πούλλος» δεσπόζει η παρουσία του Αμπντουλαχί Σεχού στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Νιγηριανός θα απουσιάσει τον ερχόμενο Ιανουάριο για τουλάχιστον ένα μήνα εξαιτίας του Κόπα Άφρικα, επομένως ο Ψάλτης θα διεκδικήσει με τον Χούμποτσαν τη θέση στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ