aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟμόνοια – Ολυμπιακός 2-0: Πύρρειος νίκη και επιστροφή στην κορυφή (vid)

Ομόνοια – Ολυμπιακός 2-0: Πύρρειος νίκη και επιστροφή στην κορυφή (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το ζητούμενο για την Ομόνοια ήρθε. Οι πράσινοι με γκολ του Μάρκο Τσέποβιτς στο 23’, με εκτέλεση φάουλ και τέρμα του Μαρίνου Τζιωνή στο 90+3’ επικράτησαν 2-0 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 69 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΛ και τρεις από τον Απόλλωνα.

Άλλο ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος, τέσσερις στροφές πριν από το τέλος, όμως οι πράσινοι δεν μπορούν να χαρούν το δεύτερο φετινό «τρίποντο» επί των μαυροπράσινων. Η ατυχία κτύπησε την πόρτα του «τριφυλλιού», αφού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές, οι Ασάντε, Λοΐζου και Τσέποβιτς, οι οποίοι έγιναν αναγκαστική αλλαγή. Πιο σοβαρή είναι η ζημιά στον Καμερουνέζο επιθετικό, αφού σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν από την PrimeTel η αρχική εκτίμηση επιβεβαιώνει τους φόβους για ρήξη χιαστών συνδέσμων.

To ματς

«Γεμάτο» ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ. Η μεγάλη ευκαιρία του Σάλι στο 8’, στο τετ α τετ με τον Φαμπιάνο και το γκολ του Τσέποβιτς στο 23’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν οι κυριότερες στιγμές του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Οι γηπεδούχοι είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, όμως οι μαυροπράσινοι με «όπλο» την ταχύτητα έδειξαν τα «δόντια» τους στο «τριφύλλι» με τον Σάλι να φεύγει ταχύτατα πίσω από την άμυνα της Ομόνοιας και να αστοχεί για εκατοστά.

Το «τριφύλλι» στην πρώτη τελική του προσπάθεια στον στόχο ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με εκτέλεση φάουλ του Μάρκο Τσέποβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός, στο 23′, φανέρωσε και αυτή την αρετή και με μια αριστοτεχνική εκτέλεση πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα του Μιχαήλ, βάζοντας σε θέση οδηγού την Ομόνοια με το έβδομο φετινό τέρμα του. Στο 37′ ο Φαμπιάνο έδειξε την κλάση του σε συρτό σουτ του Σαρφό.

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο επισκιάστηκε από τρεις τραυματισμούς και ισάριθμες αναγκαστικές αλλαγές. Η αρχή έγινε στο 33’ με τον Ερνέστ Ασάντε να σωριάζεται στο έδαφος και να αποχωρεί με φορείο σφαδάζοντας από τους πόνους. Το πόδι του βραχύσωμου επιθετικού «κόλλησε» στο γρασίδι και φάνηκε εξ αρχής ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε τραυματίας ο Γκουστάβο ντα Κόστα, με τον Γαρουφαλιά να τον αντικαθιστά, ενώ δευτερόλεπτο μετά αποχώρησε και ο Λοΐζος Λοΐζου. Ο νεαρός εξτρέμ γλίστρησε και ένιωσε πόνους στο πόδι. Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να συνεχίσει δεν μπόρεσε και ο Χένινγκ Μπεργκ έριξε στον αγώνα τον Έρικ Μποτεάκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς η Ομόνοια κυριάρχησε πλήρως, είχε έξι τελικές στον στόχο έναντι μόλις μίας στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο δεύτερο γκολ. Κούσουλος, Μποτεάκ, Παπουλής και Τζιωνής είτε αστόχησαν είτε δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μιχαήλ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, έβγαλε παίκτες στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση και άφησε ανοικτούς χώρους στα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύθηκαν και μετά από μακρινή πάσα του Κούσουλου ο Τζιωνής έφυγε σε τετ α τετ με τον Μιχαήλ, και αφού τον ντρίμπλαρε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Λοΐζου (45+2′ Μποτεάκ), Τιάγκο, Ασάντε (35′ Παπουλής), Τσέποβιτς (70′ Τζιωνής).

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μιχάηλ, Ψάλτης (79′ Χάνι), Ανδρέου, Σωτηρίου, Κωνσταντινίδης, Κυριάκου, Γκουστάβο (44′ Γαρουφαλιάς), Σαρφό (79′ Χαραλάμπους), Σάλι (60′ Ευτυχίδης), Νανίσιο, Κοστόφ (60′ Ζαχαρίου).

Σκόρερ: Τσέποβιτς 23′, Τζιωνής 90+3.

Κίτρινες: Τσέποβιτς, Μποτεάκ / Κωνσταντινίδης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ