Ολυμπιακός: «Αποποίηση ευθυνών από τις Αρχές, εκτεθειμένες και απροστάτευτες οι ομάδες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού, μέσω της οποίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το θέμα του Μακαρείου Στάδίου, στο οποίο δεν μπορεί να φιλοξενήσει φιλικά παιχνίδια, ενώ παρά το γεγονός ότι έφτασε στο σημείο να ζητήσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η αυριανή αναμέτρηση απέναντι στον Οθέλλο, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Κάτι το οποίο γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

«O Ολυμπιακός Λευκωσίας ενημερώνει την οριστικοποίηση του φιλικού αγώνα αύριο στις 19:00 με αντίπαλο τον Οθέλλο στο γήπεδο της Αθηένου. Κάπου εδώ, με την ανακοίνωση του φιλικού αγώνα θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας αλλά και τους έντονους προβληματισμούς μας προς τις αρμόδιες αρχές αφού για άλλη μια εβδομάδα δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε κάποια ομάδα στην έδρα μας για ένα φιλικό προετοιμασίας.

Μία εβδομάδα πριν τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τη πρεμιέρα του Κυπριακού Πρωταθλήματος καλούμαστε να δίνουμε τα φιλικά προετοιμασίας σε ουδέτερα στάδια αλλά και “βοηθητικά” γήπεδα που είναι ακατάλληλα για επίσημους επαγγελματικούς αγώνες, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές μας να γνωρίσουν την έδρα που θα αγωνίζονται την νέα χρονιά.

Τα φιλικά παιχνίδια δίνουν την δυνατότητα στους προπονητές, στους αναλυτές και τεχνικό επιτελείο να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα σε αγωνιστικούς χώρους και μόνο. Με το να αγωνιζόμαστε σε γήπεδα αποκλειστικά για προπόνηση σίγουρα δεν αφήνουν περιθώρια βελτίωσης στη ομάδα αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών.

Παρόλο που προτείναμε στις αρμόδιες αρχές, αφού το Στάδιο δεν έχει πάρει ακόμα αδειοδότηση (κάτι που πολύ πιθανόν να γίνει λίγες μέρες πριν τη πρεμιέρα), τα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και κατ’ επέκταση τη χρησιμοποίηση μόνο του αγωνιστικού χώρου, εντούτοις απάντηση δεν πήραμε ποτέ λόγω αποποίησης των ευθυνών που μας διακατέχει όλους στη Κύπρο, ρίχνοντας την ευθύνη η μία Αρχή στην άλλη, μετατρέποντας μια απόφαση σε ένα μπαλάκι πινγκ-πονγκ και τις ομάδες εκτεθειμένες και απροστάτευτες.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως στα γήπεδα μπαίνουν να αγωνιστούν επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα σε ποδοσφαιρικές συνθήκες. Το προϊόν που λέγεται Κυπριακό Πρωτάθλημα χρίζει αναβάθμιση και οι αρμόδιοι πρέπει να βρουν λύσεις για όλα τα σωματεία. Το θέμα είναι όλων μας και έτσι πρέπει να παρουσιάζεται για το καλό του ποδοσφαίρου μας και μόνο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ