aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Βρήκε αυτό που έψαχνε στην επίθεση

Ολυμπιακός: Βρήκε αυτό που έψαχνε στην επίθεση

Σε σημαντική προσθήκη στην επιθετική γραμμή προχώρησε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα της Λευκωσίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Πίτερ Γουίλσον για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 24χρονος Λιβεριανός με σουηδικό διαβατήριο είναι εν ενεργεία διεθνής και συνοδεύεται από πολύ καλές συστάσεις. Στο παρελθόν έχει υπάρξει και μέλος της Εθνικής Σουηδίας κάτω των 20 ετών.

Στην περσινή σεζόν στο πρώτο μισό αγωνίστηκε στη Σέριφ Τιρασπόλ Μολδαβίας και στο δεύτερο μισό στην Ποντμπεσκίτζιε Πολωνίας. Μέτρησε συνολικά 30 συμμετοχές και 7 γκολ. Προηγουμένως, από το 2015 έως το 2019 φόρεσε τη φανέλα της Σούντσβαλ Σουηδίας, από την οποία άρχισε την καριέρα του. Αγωνίστηκε συνολικά 93 φορές και πέτυχε 19 γκολ. Γεννήθηκε στη Λιβερία, αλλά από πολύ μικρός «μετακόμισε» Σουηδία. Εκεί υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2015.

Ο Γουίλσον, σύμφωνα με το βιογραφικό του, θεωρείται ποιοτική επιλογή για τους μαυροπράσινους, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και έχει την προοπτική ανέλιξης. Με την έλευσή του στην Κύπρο θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις της νέας του ομάδας, αποτελώντας τον παρτενέρ του Βασίλη Μάντζη στην κορυφή της επίθεσης.

Μπορεί να παίξει επίσης αριστερά στην επίθεση και είναι σημαντικό που μπορεί να δώσει λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις. Η μέρα που συστήθηκε στο σουηδικό κοινό ήταν μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια. Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Σούντσβαλ και τη Γιονκόπινγκ για την 25η αγωνιστική του σουηδικού πρωταθλήματος και με δικό του χατ-τρικ η Σούντσβαλ επικράτησε με 3-1.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε προσφάτως τον έμπειρο Ελβετό τερματοφύλακα Ζοέλ Μολ, γνωστό από τη θητεία του σε Πάφος FC, Απόλλωνα και ΑΕΚ. Επίσης έχει προσθέσει στο ρόστερ τους Στέφανο Μουχτάρη, Αλοΐς Κοφνέ, Κρίστιαν Φώτη και Ανδρέα Μιχαήλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ